Curcan la cuptor cu mirodenii si carnaciori cu bacon si rozmarin
PrinteazaCurcan la cuptor cu mirodenii si carnaciori cu bacon si rozmarin din: unt, rozmarin, cimbru, usturoi, coaja de lamaie, curcan, lamaie, ceapa, vin, ulei de masline, cimbru, bacon si carnaciori.
- 75 g unt, la temperatura camerei
- 1 lingura rozmarin, tocat
- 1 lingura cimbru proaspat, tocat
- 1 catel de usturoi, zdrobit
- coaja de la 1 lamaie
- un curcan de cca 4,5 kg
- 1⁄2 lamaie, taiata sferturi
- 1 ceapa, curatata, taiata sferturi
- 250 ml vin alb
- 2 linguri ulei de masline
- cimbru proaspat, pentru ornat
Pentru Carnaciori cu bacon si rozmarin:
- 9 felii subtiri de bacon
- 18 carnaciori
- ramurele de rozmarin
Mod de preparare:
Incalzeste cuptorul la semnul 5/190°C. Amesteca untul, rozmarinul, cimbrul, usturoiul si coaja de lamaie, apoi asezoneaza cu piper. Fa un „buzunar“ intre piele si pieptul de curcan.
Pune untul in acest buzunar, intinde-l bine peste tot pieptul si pune curcanul intr-o tava de copt.
Pune sferturile de lamaie si ceapa in interiorul curcanului, apoi leaga picioarele cu o sfoara. Toarna vinul si o ceasca de apa in tava, apoi freaca tot curcanul cu ulei.
Coace, neacoperit, 30 min. Acopera cu sosurile lasate in tava, acopera cu folie si coace inca 1 ora si 45 min, acoperind cu sos la fiecare 20-30 min. Creste temperatura la 6/200°C, scoate folia si coace inca 20-30 min.
Ca sa verifici daca e gata, baga o scobitoare in partea cea mai groasa a pieptului si apasa. Daca zeama nu e inca limpede, mai coace 15 min si incearca din nou.
Acopera cu folie si lasa 20-30 min inainte de a-l transa. Presara cimbru.
Carnaciori cu bacon si rozmarin:
Intinde feliile de bacon cu muchia neascutita a unui cutit (pe un fund de tocat), apoi taie fiecare felie in jumatate.
Infasoara carnaciorii in cate o jumatate de felie de bacon si infige cate o ramurica de rozmarin pe masura ce infasori. Pune-i pe o tava de copt si coace 15-20 min.
Curcan la cuptor cu mirodenii si carnaciori cu bacon si rozmarin
Pofta buna!
Mi-ai facut pofta 🙂