Curcan la cuptor cu unt si rozmarin
PrinteazaCurcan la cuptor cu unt si rozmarin din: curcan, ceapa, foi de dafin, coaja de lamaie, rozmarin, lamaie, unt, sare de telina, vin alb sec.
Ingrediente:
- 1 curcan de 4 kg, fara maruntaie
- 1 ceapa, taiata sferturi
- 2 foi de dafin
- coaja rasa de la 1 lamaie si lamaia taiata in doua
- 4 crengute de rozmarin, tocat
- 100 g unt, inmuiat la temperatura camerei
- 1/2 lingurita sare de telina
- 1 lingura ulei
- 250 ml vin alb sec
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la semnul 5/190 C. Şterge curcanul cu prosop de hârtie şi aşazâ-l în tava de copt.
Pune în interiorul cavităţii ceapa, dafinul şi lămâia. Combină coaja de lămâie, rozmarinul, sarea de ţelină şi untul şi adaugă piper negru proaspăt măcinat.
Indepărtează delicat pieliţa şi unge pieptul curcanului pe sub pieliţă cu untul aromatizat – încearcă să nu rupi pieliţa.
Unge curcanul cu ulei, adaugă în tavă vinul şi 160 ml apă şi acoperă cu folie de aluminiu. Dă la cuptor 2 1/2 ore.
Curcanul este gata atunci când zeama este limpede. Îndepărtează folia în ultimele 45 min.
Transfera friptura pe platoul de servit. Acoperă cu folie de aluminiu şi lasă deoparte până cand servesti.
Curcan la cuptor cu unt si rozmarin
Pofta buna!