Curcan cu salată de broccoli și migdale – este o alegere sănătoasă și delicioasă pentru o masă echilibrată. Această rețetă combină carnea fragedă de curcan cu prospețimea și crocantul broccoli-ului, iar migdalele adaugă o textură interesantă și un plus de nutrienți. Este un preparat perfect pentru cei care doresc să adopte un stil de viață […]
Curcan cu fasole, porumb si rosii
PrinteazaCurcan cu fasole, porumb si rosii din: carne de curcan, ulei de masline rafinat, busuioc, sare, piper, usturoi, fasole vede, porumb, rosii, suc de lamaie si ceapa rosie.
Ingrediente:
- 500 g carne de curcan fără piele, fără oase, piept sau pulpă, cupă preferinţă
- 25 ml ulei de măslne rafinat
- jumătate de ceaşcă de busuioc proaspăt, tăiat mărunl
- o linguriţă de sare
- o linguriţă de piper
- 1 usturoi întreg
- 300 g fasole verde
- 100 g porumb congelat sau de la cutie
- 100 roşii proaspete sau conservate în suc de roşii
- suc de lămâie
- o ceapă roşie
Mod de preparare:
Carnea de curcan se pune într-o pungă cu uleiul de măsline, sare, piper, usturoi, busuioc tăiat fin.
Punga se tine la rece pentru o zi. Apoi carnea se taie în felii potrivite pentru grătar, care se tin pe foc în jur de 10 minute pe o singură parte.
Ceapa se taie rondele şi se amestecă cu sarea rămasă, cu piperul.
Se tine 1 minut pe grătar, într-un bol mare se combină ceapa ţinută pe grătar, roşiile proaspete sau de la cutie, păstăile de fasole şi porumbul.
Se amestecă cu busuiocul proaspăt. La final, adăugaţi feliile do carne pe grătar şi stoarceţi jumătate de lămâie peste toată salata.
Curcan cu fasole, porumb si rosii
Pofta buna!
Friptură de Curcan cu Glazură de Miere
Friptură de Curcan cu Glazură de Miere – un preparat elegant și savuros, ideal pentru mese festive sau cine speciale. Această rețetă combină suculența cărnii de curcan cu dulceața subtilă a mierii, rezultând un gust rafinat și deosebit. Friptura de curcan este bogată în proteine și săracă în grăsimi, fiind o alegere excelentă pentru o […]