Curcan fript cu verdeata
PrinteazaCurcan fript cu verdeata din: curcan, untura, morcovi, patrunjel, pastarnac, vin, condimente, sare.
- un curcan
- untură
- morcovi
- pătrunjel
- pastarnac
- supa de vita
- vin alb
- condimente
- sare
Mod de preparare:
Se curăţă şi se spală bine curcanul, se aşază într-o cratiţă mai adanca, se pune untura (2-3 linguri), se adaugă felii de morcovi, pătrunjel, păstâmac, cateva boabe de piper şi de enibahar, un pahar de supă din came de vită şi un pahar de vin alb.
Curcanul trebuie tinut la cuptor timp de două ceasuri, la început la toc încet apoi la un foc mai iute. Pe măsură ce se frige, se stropeşte cu o lingură din zeama lăsată.
Când zeama scade, se adaugă supă de came.
Bucăţile de curcan se aranjează pe un platou, începând cu bucăţile de spinare, punându-le fiecare la locul lor, astfel ca să para curcanul întreg. Pieptul de curcan fript, dar rece, se poate tăia în felii subţiri, late de un centimetru.
Pofta buna!