Curcan fript si umplut cu castane
PrinteazaO reteta delicioasa de curcan fript si umplut cu castane din: curcan, carne de pasare sau vitel, coniac, sare, piper, ierburi aromate, castane, zahar, migdale si grasime.
- un curcan
umplutura:
- 250g carne de pasăre sau de viţel
- 50 g slănină crudă
- un păhărel de coniac
- sare
- piper
- ierburi aromate
- 250 g castane
- 20 g zahăr
- 5-6 migdale
- 150 g grăsime
Mod de preparare:
De obicei umplutura se face cu carne de pasăre sau de viţel, sau dată de 2-3 ori prin maşină sau pisată bine. Se amestecă cu slănina tăiată pătrăţele mici de tot sau chiar şi ele se dau prin sită. Se adaugă coniacul, sarea, piperul şi epice.
La această umplutură se adaugă castanele care au fost oprite, curăţate de pieliţi şi fierte cât se poate mai întregi, zahărul şi migdalele. Se umple curcanul, se coace, apoi şi se trece o sfoară prin aripi şi pulpe, aşa ca pasărea să-şi păstreze forma.
Se pune la copt vărsându-se grăsimea fierbinte pe deasupra, iar mai târziu se udă cu apă şi cu coniac până se frige bine. Când e gata se taie şi se aşază pe farfurie, reconstituindu-se, iar din umplutură se servesc grămăjoare puse pe marginea farfuriei ca garnitură.
Poftă bună!