Curcan in glazura de miere

Printeaza

Curcan in glazura de miere din: piept de curcan dezosat, unt, praf de usturoi, praf de ceapa, piper alb, boia iute, sare, patrunjel, unt, miere.

Ingrediente:

  • 1 piept de curcan dezosat cu piele
  • 8 linguri unt
  • 1 lingurita praf de usturoi
  • 1 lingurita praf de ceapa
  • 1 lingurita piper alb
  • 1 lingurita boia iute
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita patrunjel uscat

Ingrediente glazura:

  • 4 linguri unt
  • 1 lingura miere

 

Mod de preparare:

Curcan in glazura de miere: Se incalzeste cuptorul la 200C.

Preparati glazura de miere, amestecand untul cu mierea pana la omogenizare. Intr-o tava puneti folie de aluminiu si un gratar.

Preparati amestecul de condimente. Lasati untul sa se inmoae la temperatura camerei. Adaugati praf de usturoi, praf de ceapa, piper alb, ardei, sare si patrunjel uscat. Amestecati bine pana la omogenizare.

Se presara pipetul de curcan cu sare. Puneti amestec de condimente pe dedesubtul pielii. Rulati pieptul de curcan, legati cu sfoara si imbracati in restul de amestec de condimente. Puneti pe gratar in tava si dati la cuptor 15 minute.

Dupa 15 minute, reduceti temperatura la 180C si gatiti pentru inca 40 de minute.

Periati pieptul de curcan cu glazura de miere si dati din nou la cuptor pentru inca vreo 20 de minute. Scoateti din cuptor, lasati sa se odihneasca, taiati si serviti.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.