Gulaș de gâscă: Un preparat tradițional și savuros – un preparat plin de savoare, originar din bucătăria central-europeană, fiind foarte popular în Ungaria și Transilvania. Această rețetă combină carnea suculentă de gâscă cu legume și condimente, rezultând un fel de mâncare consistent și reconfortant. Prepararea gulașului necesită timp și răbdare, dar rezultatul final va fi […]
Curcan impanat
PrinteazaCurcan impanat din: curcan, midii, creveti, file de porc, ciuperci, unt, sare, piper, smantana, ceapa, morcov, coniac, faina.
Ingrediente:
- 1 curcan de circa 3,5 kg
- 30 de bucăţi midii
- 1 cutie de creveţi
- 200 g fileu de porc
- sare
- piper
- 10 coşuleţe coapte din aluat fraged
- 500 g ciuperci
- 150 g unt
- 2 linguri cu smântână
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 păhărel de coniac
- 1 lingură cu făină
Mod de preparare:
Impănaţi pieptul curcanului cu fileu de porc şi frigeţi-l la cuptor cu ceapa tocată, morcovul tăiat, sare, piper, puţină apă şi unt. Când este bine rumenit, scoateţi curcanul, iar în tavă pregătiţi sosul.
Adăugaţi aici, în tavă, făina, puneţi sare, strecuraţi-l şi puneţi în sos sare după gust. Tranşaţi apoi curcanul şi aşezaţi-l pe platoul mare.
Umpleţi coşuleţele cu midii şi creveţi pe care ii fierbeţi timp de 10 minute în apa uşor sărată.
Pregătiţi sosul din: 40 g unt, 1 lingură cu făină, zeama de la midii, sare şi smântână. Combinaţi sosul cu midiile şi creveţii apoi umpleţi coşuleţele.
Adăugaţi puţin sos pe friptură iar restul aduceţi-l la masa într-o sosieră.
Pofta buna!
Cremă de Fistic – Desertul Fin și Aromat care Îți Va Cuceri Simțurile – este un desert rafinat și delicios, apreciat pentru textura sa catifelată și aroma intensă de fistic. Această rețetă este ideală pentru a impresiona invitații la o cină festivă sau pentru a te răsfăța într-o zi obișnuită. Cu câteva ingrediente simple și […]