Curcan impanat
PrinteazaCurcan impanat din: curcan, midii, creveti, file de porc, ciuperci, unt, sare, piper, smantana, ceapa, morcov, coniac, faina.
- 1 curcan de circa 3,5 kg
- 30 de bucăţi midii
- 1 cutie de creveţi
- 200 g fileu de porc
- sare
- piper
- 10 coşuleţe coapte din aluat fraged
- 500 g ciuperci
- 150 g unt
- 2 linguri cu smântână
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 păhărel de coniac
- 1 lingură cu făină
Mod de preparare:
Impănaţi pieptul curcanului cu fileu de porc şi frigeţi-l la cuptor cu ceapa tocată, morcovul tăiat, sare, piper, puţină apă şi unt. Când este bine rumenit, scoateţi curcanul, iar în tavă pregătiţi sosul.
Adăugaţi aici, în tavă, făina, puneţi sare, strecuraţi-l şi puneţi în sos sare după gust. Tranşaţi apoi curcanul şi aşezaţi-l pe platoul mare.
Umpleţi coşuleţele cu midii şi creveţi pe care ii fierbeţi timp de 10 minute în apa uşor sărată.
Pregătiţi sosul din: 40 g unt, 1 lingură cu făină, zeama de la midii, sare şi smântână. Combinaţi sosul cu midiile şi creveţii apoi umpleţi coşuleţele.
Adăugaţi puţin sos pe friptură iar restul aduceţi-l la masa într-o sosieră.
Pofta buna!