Curcan in aluat
PrinteazaCurcan in aluat din: faina, untura, lapte, sare, curcan, curcan, ciuperci, sare, piper.
Pentru aluat:
- 1/2 kg făină
- 1 lingură cu untură
- 1 cană cu lapte
- sare
- 1 curcan de 3-4 kg sau 1 curcă de 2-3 kg
- 1/2 kg ciuperci
- sare
- piper măcinat
Mod de preparare:
Pregătiţi pasărea: tăiaţi aripile, târtiţa, capul, gâtul cu guşa şi ghearele. Din guşă faceţi un aperitiv potrivit meselor de sărbătoare.
Ceea ce va rămâne poate fi folosit la pregătirea ciorbei de potroace sau a aspicului. Goliţi pasărea, spălaţi în mai multe ape, scurgeţi sângele după ce aţi sărat pasărea pe dinăuntru şi spălaţi iar.
Umpleţi curcanul cu tocătură de ciuperci crude, puţin sărate şi piperate. Astupaţi orificiul pe unde l-aţi umplut cu 1 felie de pâine.
Faceţi un aluat din: faină, sare, untură şi lapte nefiert. Frământaţi 10 min, întindeţi cu sucitorul tot aluatul şi îmbrăcaţi pasărea. Puneţi pasărea în tava de friptură în care aţi pus apă caldă.
Frigeţi la foc potrivit 1 oră, stropiţi aluatul cu apă sau cu sosul de friptură, întoarceţi pasărea cu spatele în sus. Friptura este gata când aluatul este ars.
Stingeţi focul. Scoateţi friptura pe platou, înlăturaţi aluatul, ungeţi pasărea cu unt şi condimente.
Serviţi porţionat, cu umplutură alături.
Pofta buna!