Curcan in aspic cu legume
PrinteazaCurcan in aspic cu legume din: carne de curcan, lamaie, ceapa, gulie, hrean, mazare, gelatina.
- 2 kg carne de curcan cu os
- zeama de la 1/2 lămâie
- apă
- 1 foaie de dafin
- 1 linguriţă sare
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1/2 gulie
- hrean
- 200 g mazăre din conservă
- 2 pliculeţe gelatină
Mod de preparare:
Ţii mazărea la scurs.
Pui carnea la fiert, în apă cât să fie acoperită cu trei degete, o spumezi, adaugi legumele, mai puţin mazărea, curăţate şi tăiate, dafinul, apoi sarea. Când apa a scăzut la jumătate, scoţi carnea şi legumele şi adaugi zeama de lămâie.
Dezosezi carnea, o aşezi în bolurile pentru aspic, împreună cu mazărea şi cu legumele rase.
Prepari gelatina conform indicaţiilor de pe ambalaj şi o amesteci cu supa, apoi o torni peste carne şi aşezi bolurile la frigider, preferabil peste noapte. Când aduci la masă, răstorni aspicul pe o farfurie.
Serveşti cu hrean proaspăt ras, după gust.
Pofta buna!