Curcan in crustă de susan si morcovi
PrinteazaO reteta delicioasa de curcan cu:susan, dulceata portocale, ghimbir, sos de soia, lamaie, morcov, unt, supa de legume, patrunjel, miere, sare, piper.
Ingrediente:
- 6 kg piept de curcan
- 80 g susan
- 2 linguri dulceaţă de portocale
- 1 lingură ghimbir ras
- 6 linguri sos de soia
- sucul şi coaja rasă de la 1 lămâie
- 800 g morcovi
- 2 linguri unt
- 100 ml supă de legume
- 2 linguri pătrunjel tocat
- 1 lingură miere
- sare
- piper măcinat
Mod de preparare:
Pieptul de curcan se spală şi se curăţă de pieliţe. Susanul se amestecă cu ghimbirul, sosul de soia, sucul şi coaja rasă de lămâie şi cu dulceaţa de portocale şi se unge foarte bine bucata de carne, pe toate părţile.
Se lasă peste noapte în frigider, la marinat. Carnea se scoate din marinată şi se pune la copt, la 180°C, cca 50-60 de minute. Dacă este nevoie, se completeaza sau se stropeste cu apa.
Morcovii se spală, se curăţă şi se taie rondele. Se călesc în unt, după care se toarnă mierea şi supa de legume şi se înăbuşe cca 8 minute, la foc mic, până scade zeama.
Se pune sare şi se presară pătrunjelul tocat. Carnea de curcan se taie felii şi se serveşte cu garnitura de morcovi.
Pofta buna!