Curcan la cuptor cu garnitura de cartofi si varza de Bruxelles sotate in unt, castane glasate si cabanos
PrinteazaCurcan la cuptor cu garnitura de cartofi si varza de Bruxelles sotate in unt, castane glasate si cabanos
- 1 curcan de circa 3,500 kg
- 200 g grăsime sau unt
- 500 g castane
- 500 g cartofi noi
- 500 g varză de Bruxelles
- 200 g cabanos sau crenvurşti
- 1/2 pahar vin roşu
- 1 /2 lingură de făină
- sare
- piper
- 100 g zarzavat
- 1 ceapă
- 3 linguri sos de friptură
- puţin sos brun
Mod de preparare:
Curcanul se aşază în tavă cu sare, piper, se unge toată suprafaţa cu grăsime şi se dă la cuptor cu zarzavatul tăiat, ceapă tocată şi puţină apă, circa 2 ore.
Pe parcurs se unge cu grăsimea din tavă. Cînd este gata se scoate şi se face în tavă sosul cu făină, sos brun şi supă.
Se fierbe 8-10 minute, se strecoară şi se adaugă vinul roşu între timp se face garnitura cartofii fierţi sotaţi în ulei castanele glasate cu sos de friptură varză de Bruxelles fiartă sotată în unt carnăciori opăriţi în sos.
Curcanul se taie artistic si se aşază pe platou garnisit cu legumele respective. Separat, se servesc cîr- năciorii fierbinţi cu puţin sos şi se pune puţin sos şi pe friptură.
Pofta buna!