Curcan la cuptor cu garnitura de castane glasate, telina umpluta cu maruntaie si gogosi de cartofi
PrinteazaCurcan la cuptor cu garnitura de castane glasate, telina umpluta cu maruntaie si gogosi de cartofi
- 1 curcan de circa 3,500 kg
- 300 g slănină crudă
- 300 g cartofi
- 100 g caşcaval sau brînză
- 3 ouă
- 150 g făină
- sare
- piper
- cimbru
- 150 g zarzavat
- 2 cepe
- 12 feline potrivite
- 400 g castane
- 1 pahar vin roşu
- 200 g ciuperci
- 3 linguri sos brun
- 250 g ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Se prepară curcanul pentru fript, se înveleşte cu felii de slănină tăiate foarte subţiri, se leagă cu sfoară subţire şi se dă la cuptor cu sare, piper, zarzavatul şi una ceapă tăiată, puţin cimbru şi puţină supă sau apă.
Pe parcurs se mai stropeşte cu apă să nu se ardă fondul. Cînd este gata, se scoate curca şi în tavă se face sosul cu 1/2 lingură făină, supă şi sosul brun, apoi se strecoară şi se mai fierbe 10 minute cu ciupercile tăiate felii şi vinul roşu.
Se tranşează curcanul şi se pune pe platou garnisită cu: castanele glasate în sos, ţelina umplută cu măruntaiele de la curcan şi gogoşi de cartofi cu brînză rasă (piure de cartofi fără lapte amestecat cu ouă, brînză sau caşcaval ras şi făină prăjite în ulei).
Sosul se serveşte la sosieră şi puţin se pune şi la friptură.
Pofta buna!