Curcan la tava invelit in foi de varza acra
PrinteazaCurcan la tava invelit in foi de varza acra din: curcan, piper, boia de ardei, untura, sare, varza acra, coniac.
Ingrediente:
- 1 curcan
- 1 g piper
- 5 g boia de ardei
- 150 g untura
- 20 g sare
- 300 g varza acra
- 50 ml coniac
Mod de preparare:
Cureti curcanul, il speli, il zvanti cu ajutorul unui servet si ii dai un praf de sare, piper si boia. il ungi cu untura si-l invelesti in foi de varza acra, dupa care pui in tava, unde restul de untura este incinsa.
Lasi sa se coaca 2-2,5 ore, intai la foc domol si spre sfarsit la foc iute, intorcandu-l din cand in cand si stropindi-l cu untura din tava. Indepartezi foile de varza, stropesti curcanul cu coniac si-l lasi la rumenit 15 minute.
Platoul pe care-l vei aseza trebuie sa fie omat cu salata verde ceata, patrunjel cret, boabe de struguri de masa, rosii mici. Capetele copanelor le invelesti in staniol.
Pofta buna!