Curcan la tava invelit in foi de varza acra

Printeaza

Curcan la tava invelit in foi de varza acra din: curcan, piper, boia de ardei, untura, sare, varza acra, coniac.

Ingrediente:Curcan la tava invelit in foi de varza acra

  • 1 curcan
  • 1 g piper
  • 5 g boia de ardei
  • 150 g untura
  • 20 g sare
  • 300 g varza acra
  • 50 ml coniac

 

Mod de preparare:

Cureti curcanul, il speli, il zvanti cu ajutorul unui servet si ii dai un praf de sare, piper si boia. il ungi cu untura si-l invelesti in foi de varza acra, dupa care pui in tava, unde restul de untura este incinsa.

Lasi sa se coaca 2-2,5 ore, intai la foc domol si spre sfarsit la foc iute, intorcandu-l din cand in cand si stropindi-l cu untura din tava. Indepartezi foile de varza, stropesti curcanul cu coniac si-l lasi la rumenit 15 minute.

Platoul pe care-l vei aseza tre­buie sa fie omat cu salata verde ceata, patrunjel cret, boabe de struguri de masa, rosii mici. Capetele copanelor le invelesti in staniol.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.