Curcan cu lamaie si usturoi din: curcan, lamai, usturoi, unt, cimbru, pesmet, patrunjel, sare, piper, oua, supa de pui, muselina. Ingrediente: Pentru curcan: 1 curcan de 3,5-4,5 kg 2 lămâi feliate (foloseşte coaja pentru umplutură) 1 căpăţână de usturoi, tăiată în jumătate 150 g unt topit câteva crenguţe de cimbru Pentru garnitura din tava: 2 […]
Curcan cu lămâie si broccoli
PrinteazaCurcan cu lamaie si broccoli din: orez, sare, ceapa, broccoli, supa, snitele de curcan, ulei, piper, suc de lamaie si amidon.
Ingrediente:
- 125 g orez
- sare
- 1 ceapa medie
- 750 g broccoli
- 250 ml supa
- 4 snitele de curcan (a 150 g)
- 1 lingura ulei
- piper
- sucul de la 1 lamaie
- 1 lingura amidon
Mod de preparare:
Fierbeţi orezul cca. 20 de minute.Tăiaţi ceapa.
Fierbeti broccoli în supă cca. 6 minute.
Tăiaţi fiecare şniţel în 3 bucăţi, prăjiţi-le pe fiecare parte câte 2-3 minute.
Căliţi şi ceapa.
Colectaţi supa. Stingeţi grăsimea cu suc de lămâie şi 150 ml supă.
Fierbeţi sosul 2-3 minute. Ingroşaţi-l cu amidon şi adăugaţi carnea.
Curcan cu lămâie si broccoli
Pofta buna!
Curcan la cuptor cu lamaie si ierburi aromatice
Curcan la cuptor cu lamaie si ierburi aromatice din: curcan, unt, lamaie, cimbru, patrunjel, usturoi, alune de padure, portocale. Ingrediente: 1 curcan de 4,5kg, pregătit pentru gătit (preferabil organic) 100g de unt, moale coaja de la 1 lămâie, rasă 1 lingură de cimbru, tocat 2 linguri de pătrunjel, tocat 1 căţel de usturoi, tocat fin […]
Piept de curcan pe pat de orez cu lamaie si marar
Piept de curcan pe pat de orez cu lamaie si marar din: piept de curcan, sare, cimbru, rozmarin, lamaie, piper, boia dulce, ulei de masline, orez, marar. Ingrediente: 1 kg piept de curcan sare cimbru rozmarin 1 lămâie piper praf şi boabe 1 praf boia dulce 2-3 linguri ulei de măsline 250 g orez 1-2 fire mărar pentru decor Mod de […]
Curcan la cuptor cu cimbru si lamaie
Curcan la cuptor cu cimbru si lamaie din: curcan, unt, cimbru, vin alb, zeama de lamaie. Ingrediente: 1 curcan de 4,5-5 kg 50 g unt cateva crengute de cimbru 150 ml vin alb zeama de la 1/2 lamaie Mod de preparare: Incinge cuptorul la semnul 4/180°C. Unge curcanul cu unt, presară sare, piper si […]
Pofta buna!