Curcan cu lamaie si usturoi

Printeaza

Curcan cu lamaie si usturoi din: curcan, lamai, usturoi, unt, cimbru, pesmet, patrunjel, sare, piper, oua, supa de pui, muselina.

Ingrediente:

Pentru curcan:

  • 1 curcan de 3,5-4,5 kg
  • 2 lămâi feliate (foloseşte coaja pentru umplutură)
  • 1 căpăţână de usturoi, tăiată în jumătate
  • 150 g unt topit
  • câteva crenguţe de cimbru

garnitura din tava:

  • 2 lămâi tăiate în felii
  • 4 căpăţâni de usturoi, înjumătăţite

umplutura:

  • 250 g pesmet alb
  • coaja de la 2 lămâi
  • 6-8 linguri cu pătrunjel proaspăt, tăiat mărunt
  • 2 linguri cu cimbru proaspăt, mărunţit
  • sare şi piper negru măcinat
  • 2 ouă mari
  • 100 g unt topit
  • supă de pui
  • o bucată de muselină, ca să acoperi curcanul

 

Mod de preparare:

Curcan cu lamaie si usturoi: Preîncălzeşte cuptorul la 190°C. Pentru umplutură, pune într-un bol pesmetul, coaja de lămâie, pătrunjelul, cimbrul şi asezonează.

Amestecă bine. Adaugă ouăle şi untul topit şi omogenizează. Umple curcanul cu acest amestec. Adaugă coaja de lămâie şi usturoiul.

Cântăreşte curcanul umplut pentru a calcula timpul de coacere, astfel: câte 20 de minute pentru fiecare kg, plus 90 de minute.

Pune curcanul într-o tavă mare şi presară deasupra crenguţele de cimbru.

Stropeşte cu suc de lămâie. Imbibă bine muselina în unt topit, apoi acoperă curcanul cu ea. Toarnă supa de pui în tavă.

Lasă curcanul să se coacă după timpul calculat anterior. Inainte cu 30-40 de minute de a fi gata, adaugă în tavă feliile de lămâie şi usturoiul.

Pentru a testa dacă curcanul este gata, taie cea mai subţire parte a curcanului.

Dacă carnea este rozalie, atunci mai lasă-l puţin.

Scoate tava din cuptor, acoper-o cu folie de aluminiu şi lasă să se răcească 30 de minute.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.