Curcan cu legume la tigaie
PrinteazaO reteta de curcan cu legume la tigaie din: ceapa, foaie de dafin, cuisoare, pulpe de curcan, smantana, sare, lamaie, salata, patrunjel, sunca afumata, ulei de rapita, mazare si unt.
- 3 cepe
- 1 foaie de dafin
- 2 cuisoare
- 1,2 kg pulpe superioare de curcan (cu oase, fara piele)
- 150 ml smantana
- sare
- 1 lamaie
- 1 salata mica
- 1 legatura patrunjel
- 80 g sunca afumata (kaizer)
- 1 lingura ulei de rapita
- 400 g mazare congelata
- 1 lingura unt
Mod de preparare:
Impănaţi o ceapă cu foaia de dafin şi cuişoarele. Fierbeţi carnea în 4 l de apă împreună cu ceapa timp de 2 1/2 – 3 ore. Indepărtaţi carnea de pe oase şi tăiaţi-o cuburi. Bateţi smântână bine şi lăsaţi-o să se răcească.
Spălaţi lămâia, stergeti-o, radeti-i coaja si colectati-i sucul. Pregatiti salata si taiati-o fasii. Tocati patrunjelul. Scoateti ceapa si tocati-o marunt, la fel si sunca afumata. Prajiti carnea pe ambele parti in ulei si scoateti-o pe o farfurie.
Puneti intr-o tigaie sunca, ceapa, mazarea si untul si caliti-le putin. Presarati-le cu faina, stingeti-le cu sucul de lamaie si lasati-le circa 2 minute sa fiarba incet. Luati-le de pe foc. Adaugati carnea, salata, patrunjelul si smantana.
Condimentati mancarea cu sare, piper si coaja de lamaie. Ornati-o dupa cum doriti.
Curcan cu legume la tigaie
Pofta buna!