Curcan cu masline

Printeaza

Curcan cu masline

Ingrediente:

  • 1kg carne curcan
  • 300g masline
  • 50ml ulei
  • 1 lingura bulion
  • 1 lingura faina
  • 1/2 lamâie
  • 3 cepe
  • 1 telina mica
  • 1 morcov
  • 100ml vin alb demisec
  • 1 lingurita zahar
  • 10g cimbru
  • 1 foaie dafin
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curcan cu masline: Carnea de curcan se curata, se parleste, se spala, se taie in bucati si se prajeste in ulei. Dupa prajire, carnea se scoate si se pune in alt vas. |n uleiul ramas se calesc ceapa si zarzavatul care au fost curatate, spalate si taiate marunt.

Se adauga faina si se lasa sa se rumeneasca putin, apoi se stinge cu pasta de tomate dizolvata in putina apa, se adauga dafinul, cimbrul, piperul si se lasa sa fiarba circa 30 de minute. Dupa fierbere, sosul se strecoara si se pune peste carnea de curcan si se mai fierbe circa 60 de minute.

Maslinele se desareaza in apa calda, se spala cu apa rece si se pun la fiert peste carne. Se adauga vinul, zaharul si se mai fierbe circa 10 de minute.

Curcanul se serveste cald cu decor din rondele de lamaie.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.