Piept de curcan la grătar cu legume din: piept de curcan, sare, piper, suc de lamaie, ulei de masline, usturoi, ierburi aromatice, legume pentru gratar. Ingrediente: 4 bucăți de piept de curcan (aproximativ 150 g fiecare) Sare și piper după gust Suc de lămâie (opțional) 2 linguri de ulei de măsline 2 căței de […]
Curcan cu mere si busuioc
PrinteazaCurcan cu mere si busuioc din: piept de curcan, mere acrişoare, morcovi, ceapa, telina, vin roşu, sare, piper, busuioc proaspăt, cimbru, ulei.
- Carnea de curcan conține o cantitate semnificativă de proteine de înaltă calitate, care ajută la dezvoltarea și regenerarea țesuturilor.
- Este o sursă bună de vitamina B3 (niacină), care este importantă pentru sănătatea pielii și a sistemului nervos.
- Conține minerale esențiale, cum ar fi seleniu, potasiu și zinc.
- Carnea de curcan este săracă în grăsimi saturate, ceea ce o face o opțiune sănătoasă pentru persoanele care doresc să reducă consumul de grăsimi.
Ingrediente:
- 800 g piept de curcan
- 4 mere acrişoare
- 3 morcovi
- 2 cepe
- 100 g ţelină
- 200 ml vin roşu
- sare
- piper
- busuioc proaspăt
- cimbru
- ulei
Mod de preparare:
Tai ceapa julien, razi un morcov si le calesti impreuna in putin ulei incins, pe foc mic, pana se inmoaie.
Pui legumale calite intr-o tava unsa cu ulei, adaugi pieatul de curcan taiat cubulete si morcovii ramasi taiati bucati.
Condimentezi cu sare, piper si cimbru, du pa gust, adaugi o ceasca de apa, vinul si dai totul la cuptor pentru 50 de minute.
Scop tava si amesteci din cand in cand. Cand legumele sunt aproape gata, adaugi merele taiate felii si mai dai la cuptor cat sa se inmoaie fructele.
La final, presari putina telina rasa si busuioc proaspat.
Curcan cu mere si busuioc
Pofta buna!
Piept de curcan la grătar cu legume
Pofta buna!
Reteta asta merita incercata