Curcan cu miere si cimbru
PrinteazaCurcan cu miere si cimbru din: sare, miere, condimente, ceapa, curcan, cimbru, supa de pui, ulei de masline si faina.
Ingrediente:
- 1/2 cana de sare
- 1/2 cana de miere
- 1/2 cana de condimente pentru marinada
- 1 ceapa mare, feliata
- 1 piept de curcan cu oase (circa 2 kg)
- 2 pulpe de curcan cu copane (circa 2 kg)
- 4 crengute de cimbru proaspat
- 3-4 1/2 cani de supa de pui saraca in sodiu
- 2 linguri de ulei de masline
- 3 linguri de faina
Mod de preparare:
Pune într-o cratiţă 4 căni cu apă, sarea, mierea, ceapa şi condimentele pentru marinadă. Fierbe ingredientele la foc mic timp de 10 minute.
Toarnă mixtura într-un vas mare. Adaugă 8 căni cu apă rece. Lasă marinada să se răcească comptet.
Clateste pieptul şi pulpele de curcan şi pune-le în marinada răcită.
Acoperă vasul cu un capac şi lasă-l la rece cel puţin 12 ore. Incalzeste cuptorul la 220°C. Scoate carnea din marinada (aruncă apa) şi şterge-o cu şerveţele din hârtie.
Aşază pieptul într-o tavă de copt adâncă, pe un grătar, cu partea acoperită de piele orientată în sus. Unge-l cu ulei de măsline şi presară peste el jumătate din cimbru.
Toarnă la baza tăvii 1/2 cană din supa de pui. Procedează la fel cu pulpele (aşază-le pe o tavă, unge-le cu ulei, presară restul de cimbru şi adaugă 1/2 cană de supă).
Poziţionează tăvile pe nivelul superior şi pe cel inferior şi rumeneşte carnea pentru 30 de minute. Redu temperatura la 200°C şi coace curcanul încă 1 oră. Pune-l pe un tocător şi acoperă-l cu folie de aluminiu.
Tîntr-un vas zeama lăsată de carne în tăvile de copt (îndepărtează crenguţele de cimbru).
Las-o 10 minute, apoi foloseşte o lingură pentru a îndepărta grăsimea care s-a ridicat la suprafaţă.
Completează cu supă de pui până obţii o cantitate de 3 căni. Intre timp, încălzeşte puţin ulei într-o tigaie, la foc mediu.
Presară făina şi amestecă, circa 2 minute.
Adaugă treptat zeama şi omogenizează ingredientele. Fierbe mixtura la foc mic, amestecând des, cât să se îngroaşe, circa 2 minute.
Acoperă recipientul cu un capac. Feliaza pieptul de curcan şi copanele şi aranjează pulpele pe o farfurie mare. Serveşte cu zeama de la carne.
Curcan cu miere si cimbru
Pofta buna!
Demential curcanul asta