Curcan cu miere si cimbru

Printeaza

Curcan cu miere si cimbru din: sare, miere, condimente, ceapa, curcan, cimbru, supa de pui, ulei de masline si faina.

Ingrediente:

  • 1/2 cana de sare
  • 1/2 cana de miere
  • 1/2 cana de condimente pentru marinada
  • 1 ceapa mare, feliata
  • 1 piept de curcan cu oase (circa 2 kg)
  • 2 pulpe de curcan cu copane (circa 2 kg)
  • 4 crengute de cimbru proaspat
  • 3-4 1/2 cani de supa de pui saraca in sodiu
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 3 linguri de faina

 

Mod de preparare:

Pune într-o cratiţă 4 căni cu apă, sarea, mierea, ceapa şi condimentele pentru marinadă. Fierbe ingredientele la foc mic timp de 10 minute.

Toarnă mixtura într-un vas mare. Adaugă 8 căni cu apă rece. Lasă marinada să se răcească comptet.

Clateste pieptul şi pulpele de curcan şi pune-le în mari­nada răcită.

Acoperă vasul cu un capac şi lasă-l la rece cel puţin 12 ore. Incalzeste cuptorul la 220°C. Scoate carnea din mari­nada (aruncă apa) şi şterge-o cu şerveţele din hârtie.

Aşază pieptul într-o tavă de copt adâncă, pe un grătar, cu partea acoperită de piele orientată în sus. Unge-l cu ulei de măsline şi presară peste el jumătate din cimbru.

Toarnă la baza tăvii 1/2 cană din supa de pui. Procedează la fel cu pulpele (aşază-le pe o tavă, unge-le cu ulei, presară restul de cimbru şi adaugă 1/2 cană de supă).

Poziţionează tăvile pe nivelul superior şi pe cel inferior şi rumeneşte carnea pentru 30 de minute. Redu temperatura la 200°C şi coace curcanul încă 1 oră. Pune-l pe un tocător şi acoperă-l cu folie de aluminiu.

Tîntr-un vas zeama lăsată de carne în tăvile de copt (îndepărtează crenguţele de cimbru).

Las-o 10 minute, apoi foloseşte o lingură pentru a îndepărta grăsimea care s-a ridicat la suprafaţă.

Completează cu supă de pui până obţii o cantitate de 3 căni. Intre timp, încălzeşte puţin ulei într-o tigaie, la foc mediu.

Presară făina şi amestecă, circa 2 minute.

Adaugă treptat zeama şi omogenizează ingredientele. Fierbe mixtura la foc mic, amestecând des, cât să se îngroaşe, circa 2 minute.

Acoperă recipientul cu un capac. Feliaza pieptul de curcan şi copanele şi aranjează pulpele pe o farfurie mare. Serveşte cu zeama de la carne.

Curcan cu miere si cimbru

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Demential curcanul asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.