Curcan impanat cu garnitura de cartofi chips, ciuperci umplute si cosulete din aluat umplute cu midii sau scoici si crevete sau raci

Printeaza

Curcan impanat cu garnitura de cartofi chips, ciuperci umplute si cosulete din aluat umplute cu midii sau scoici si crevete sau raci

Ingrediente:Curcan impanat cu garnitura de cartofi chips, ciuperci umplute si cosulete din aluat umplute cu midii sau scoici si crevete sau raci

  • 1 curcan de circa 3,500 kg
  • 30 bucăţi midii sau scoici
  • 1 cutie crevete
  • 200 g fileu
  • sare
  • piper
  • 500 g ciuperei
  • 14 coşuleţe coapte din aluat fraged
  • 400 g cartofi
  • 150 g unt
  • 2 linguri de smantană
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 păhărel de coniac

 

Mod de preparare:

Piepţii curcanului se împănează cu fileu şi se frig la cuptor cu ceapa tocată, morcovul tăiat, sare, piper, puţină apă şi unt. Cînd este bine rumenit după circa 2 ore, curcanul se scoate şi se face în tavă sosul.

Se mai pune făina care se rumeneşte, apoi sare, se strecoară şi se pune 1 păhărel de coniac.

Se taie  curcanul şi se aşază pe platou garnisit cu cartofi chips , ciuperci umplute şi coşuleţele de aluat coapte umplute cu midii şi crevete se fierb midiile şi crevetele 10 minute în apă cu sare, se face sosul din 40 g unt, 1 lingură de făină, zeama de la midii, sare şi smantană acest sos se amestecă cu midiile şi crevetele şi se umplu coşuleţele.

Sosul se serveşte separat la sosieră şi se pune puţin pe friptură.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.