Curcan cu Paste si Sos de Rosii Cherry

Printeaza

Curcan cu Paste si Sos de Rosii Cherry – Aceasta reteta combina pieptul de curcan suculent cu gustul dulce-acrisor al rosiilor cherry, creand un sos delicios care completeaza perfect pastele.

Este o optiune nutritiva si echilibrata, ideala pentru intreaga familie. In plus, prepararea rapida si simpla o face perfecta pentru zilele aglomerate.

Ingrediente:

  • 300 g piept de curcan: Pieptul de curcan este o sursa excelenta de proteine slabe, ajutand la mentinerea masei musculare si la satietate.
  • 250 g paste (penne, fusilli sau spaghete): Pastele sunt o sursa importanta de carbohidrati, oferind energie pe termen lung.
  • 200 g rosii cherry: Rosiile cherry sunt bogate in licopen si vitamina C, avand proprietati antioxidante si antiinflamatorii.
  • 2 catei de usturoi: Usturoiul adauga aroma si are proprietati antibacteriene si antivirale.
  • 1 ceapa mica: Ceapa adauga dulceata si contine antioxidanti care sprijina sanatatea cardiovasculara.
  • 2 linguri ulei de masline: Uleiul de masline este bogat in grasimi mononesaturate, benefice pentru inima.
  • 1 lingurita oregano uscat: Oregano adauga un gust aromatic si are proprietati antimicrobiene.
  • 1 lingurita busuioc uscat: Busuiocul completeaza aromele si are efecte antiinflamatorii.
  • 50 g parmezan ras: Parmezanul adauga savoare si este o buna sursa de calciu.
  • Sare si piper dupa gust: Condimente esentiale pentru a intensifica gustul mancarii.

 

Mod de preparare:

Spala si usuca pieptul de curcan, apoi taie-l in fasii subtiri. Condimenteaza cu sare si piper dupa gust.

Incinge o lingura de ulei de masline intr-o tigaie mare la foc mediu.

Adauga fasiile de curcan si gateste-le pana devin aurii si bine facute, aproximativ 7-8 minute. Scoate curcanul din tigaie si pune-l deoparte.

Fierbe pastele conform instructiunilor de pe ambalaj in apa cu sare pana devin al dente.

Scurge-le si pastreaza putina apa in care au fiert, pentru a o folosi ulterior in sos.

In aceeasi tigaie in care ai gatit curcanul, adauga restul de ulei de masline.

Soteaza ceapa tocata marunt pana devine translucida, aproximativ 3-4 minute.

Adauga usturoiul tocat si continua sa sotezi pentru inca un minut, pana devine aromatic.

Adauga rosiile cherry taiate in jumatati si gateste-le pana se inmoaie si isi elibereaza sucul, aproximativ 5-7 minute.

Condimenteaza sosul cu oregano, busuioc, sare si piper dupa gust.

Adauga fasiile de curcan inapoi in tigaie, impreuna cu pastele fierte. Amesteca bine pentru a combina toate ingredientele.

Daca sosul este prea gros, adauga cateva linguri din apa in care au fiert pastele, pentru a obtine consistenta dorita.

Presara parmezan ras deasupra si amesteca usor pana cand se topeste si se distribuie uniform.

Serveste imediat, decorand farfuriile cu cateva frunze de busuioc proaspat pentru un plus de culoare si aroma.

Reteta Curcan cu Paste si Sos de Rosii Cherry

  • Pregatire: 10 minute
  • Gatit: 20 minute
  • Total: 30 minute

Valori nutritionale (per portie):

  • Calorii: 450 kcal
  • Proteine: 35 g
  • Carbohidrati: 50 g
  • Grasimi: 12 g
  • Fibre: 5 g

 

Poti inlocui pieptul de curcan cu piept de pui pentru o varianta alternativa. Adauga legume suplimentare, cum ar fi spanacul sau ardeiul gras, pentru un plus de nutrienti si culoare.

Poti folosi paste integrale pentru un continut mai mare de fibre.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.