Curcan pe pat de orez negru
PrinteazaCurcan pe pat de orez negru din: piept de pui, parmezan, lamaie, ulei, curcuma, ardei iute, cardamom, nucsoara, coriandru, sare, piper, orez negru, ceapa, caju, stafide, unt, dafin, chimion, avocado, smantana, usturoi.
- 600 g piept de pui
- 50 g parmezan
- 1 lămâie
- 50 ml ulei de măsline
- 1 linguriţă de curcuma
- 1/2 linguriţă de ardei iute afumat
- 4 păstăi de cardamom
- 1/4 linguriţă de nucşoară
- 1/2 linguriţă de coriandru
- sare şi amestec de piper după gust
Pentru garnitură:
- 250 g orez negru
- 1 ceapă
- 50 g caju
- 50 g stafide
- 2 linguri de unt
- 1 linguriţă de ulei de măsline
- 1 frunză de dafin
- 1 linguriţă de chimion
- sare şi piper negru după gust
Pentru crema de avocado:
- 1 avocado
- 150 g smântână
- 1/2 căţel de usturoi
- sare şi piper negru după gust
Mod de preparare:
Tăiaţi carnea julien, asezonaţi cu sare, piper şi cu o combinaţie de coajă de lămâie rasă, suc de lămâie, curcuma, ardei iute afumat, cardamom zdrobit, coriandru măcinat şi nucşoară. Turnaţi uleiul de măsline în amestec şi lăsaţi carnea în frigider la marinat cel puţin 30 de minute.
Indepărtaţi carnea din marinadă, presăraţi parmezan ras şi prăjiţi-o într-o tigaie antiaderentă până când devine aurie.
Fierbeţi orezul în apă timp de 20-25 de minute şi apoi scurgeţi-l.
Tăiaţi ceapa mărunt şi căliţi-o în unt, ulei şi puţină apă. Adăugaţi stafidele, alunele de caju, curcuma, frunza de dafin, sare şi piper negru. Turnaţi orezul la final şi amestecaţi.
Apoi pasaţi fructul de avocado – curăţat de coajă şi de sâmbure – împreună cu celelalte ingrediente pentru cremă.
Aşezaţi patul de orez pe o farfurie, aranjaţi carnea deasupra şi crema de avocado în lateral.
Pofta buna!
O sa fac si eu curcanul asa