Curcan cu portocale

Printeaza

Curcan cu portocale din: curcan, unt, ulei, lichior de portocale, ceapa, morcovi, telina, patrunjel, pasta de tomate, faina, portocale, sare, piper, otet, vin alb, zahar.

Ingrediente:Curcan cu portocale

  • 1 curcan de 2,5 kg
  • 100 g unt
  • 300 ml ulei
  • 100 ml lichior de portocale
  • 100 g ceapă
  • 300 g morcovi
  • 100 g ţelină
  • 100 g pătrunjel rădăcină
  • 200 g pastă de tomate
  • 100 g făină
  • 2 kg portocale
  • 25 g sare
  • 5 g piper
  • 1 lingură oţet sau 50 ml vin alb sec
  • 100 g zahăr

Mod de preparare:

Curcanul se taie în bucăţi potrivite şi se prăjeşte foarte puţin în ulei; după ce s-a rumenit, se scoate într-o altă cratiţă. In vasul în care a fost prăjit curcanul, se căleşte zarzavatul curaţat şi făina.

După călire, se adaugă şi pasta de tomate.

Se stinge cu zeamă de supă sau cu apă călduţă. Se mai fierbe încă jumătate de oră.

Acest sos se strecoară peste bucăţile de curcan prăjit şi se mai fierb până se înmoaie curcanul.

Când e aproape gata, se adaugă lichiorul şi zahărul ars care a fost stins cu o lingură de oţet sau vin alb sec.

Portocalele se curăţă de coajă şi se fierb, desfăcându-se felii. Se ia sos de la curcanul gata pregătit, se adaugă peste feliile de portocale şi se dau în fiert 2-3 minute, astfel ca feliile de portocale să rămână întregi.

Curcanul se pune pe un platou şi se adaugă garnitura de portocale. Ca decor, pe marginile platoului se pun felii rotunde de portocale necurăţate, crude.

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.