Curcan cu prune
PrinteazaO reteta de curcan cu prune din: cartofi, sare, foi de dafin, pulpe superioare de curcan, prune uscate, unt, ulei de rapita si supa.
- 500 g cartofi mici
- sare
- cca. 15 foi de dafin
- 1 kg pulpe superioare de curcan fără os
- piper
- 200 g prune uscate
- 2 linguri unt
- 2 linguri ulei de rapiţă
- 200 ml supă
Mod de preparare:
Curăţaţi cartofii. Fierbeţi-i cca. 7 minute în apă cu sare, scurgeţi-i, crestaţi-i şi introduceţi câte o foaie de dafin. Preîncălziţi cuptorul la 180°C. Spălaţi carnea, uscaţi-o pe un şervet, săraţi-o şi piperaţi-o. Tăiaţi prunele mărunt.
Presăraţi-le peste carne împreună cu untul tăiat fulgi. Rulaţi carnea, legaţi-o şi prăjiţi-o în ulei. Presăraţi cartofii în jurul ruladei, turnaţi supa şi daţi cca. 45 min. la cuptor. Adăugaţi la garnitură şi fasole verde.
Curcan cu prune
Pofta buna!