Curcan cu smochine
PrinteazaCurcan cu smochine din: curcan, unt, smochine, castane, miere, frunze de dafin, cimbru, lamaie, ceapa, gutuie, supa de carne, vin, coniac, sare si piper.
- 1 curcan (aproximativ 3-4 kg)
- 200 g unt
- 100 g smochine uscate
- 100 g castane
- 3 linguri miere
- 2 frunze de dafin
- 1 crengute de cimbru
- 1 lamaie
- 2 cepe taiate sferturi
- 1 gutuie
- 500 ml supa concentrata de carne
- 300 ml vin sec
- 50 ml coniac
- sare
- piper
Mod de preparare:
Dacă este congelat, laşi curcanul să se dezgheţe la temperatura camerei. între timp, fierbi castanele, le cureţi de coajă, le toci, le amesteci cu smochinele tăiate în două şi le căleşti cu 2 linguri de unt.
Adaugi frunzele de dafin, o crenguţă de cimbru şi mierea. Laşi să fiarbă puţin, apoi le iei deoparte.
Când curcanul este bine dezgheţat, desprinzi uşor cu degetele pielea de pe carne, pudrezi cu sare şi piper, apoi ungi generos cu unt.
Lipeşti la loc pielea peste carne. Umpli interiorul curcanului cu amestecul de smochine şi castane, adaugi lămâia tăiată sferturi, apoi coşi pielea pentru a nu ieşi umplutura în timpul coacerii.
Aşezi curcanul într-o tavă mare, adaugi în jurul lui cepele tăiate sferturi şi gutuia tăiată felii groase.
Adaugi supa concentrată de carne şi 200 ml apă, acoperi cu folie de aluminiu, apoi introduci curcanul la cuptor pentru circa 2 ore, la foc potrivit.
După o oră adaugi vinul, coniacul şi laşi curcanul descoperit pentru a se rumeni.
Cu o jumătate de oră înainte de a fi gata, îl stropeşti cu sosul din tavă pentru a căpăta o culoare frumoasă.
ând este gata, aşezi curcanul pe un platou, înconjurat de legume.
Curcan cu smochine
Pofta buna!
ce bine arata afurisitul asta de curcan 🙂
Nu am mancat asa ceva pana acum