Perisoare de curcan cu sos din: piept de curcan, ceapa, orez, patrunjel, ou, sare, piper, rosii, usturoi, bulion, chimen, patrunjel. Ingrediente: Pentru perisoare: 500 g piept de curcan tocat 1 ceapă 2 linguri cu orez 1/2 legătură de pătrunjel 1 ou sare piper Pentru sos: 1 conservă cu roşii decojite 1 ceapă 2 linguri cu […]
Curcan cu sos alb
PrinteazaCurcan cu sos alb din: aripi de curcan, vin alb, zeama de curcan, unt, ulei, faina, sare si piper.
- 1 aripa de curca fiarta
- 1 pahar cu vin alb
- 1 cana cu zeama de curcan
- 1 lingura cu unt
- 3 linguri cu ulei
- 2 linguri cu faina
- sare
- piper
Mod de preparare:
Scurge carnea de curcan de zeama în care a fiert. Aşaz-o pe un platou dat cu ulei şi pune-o să se rumenească puţin în cuptorul încins.
Intr-o cratiţă, topeşte untul, adaugă făina şi amestecă (să nu se prindă şi să nu se adune cocoloaşe).
Adaugă zeama de curcan şi amestecă până se dizolvă uniform.
Lasă să fiarbă şi amestecă din când în când ca să nu se prindă. Când s-a îngroşat, adaugă vinul, amestecă, drege de sare şi piper şi ia-l de pe foc.
Toarnă sosul fierbinte peste carnea de curcan rumenită şi serveşte preparatul cald, cu salată verde.
Curcan cu sos alb
Pofta buna!
poate iti place si:
Piept de curcan cu sos gorgonzola, ananas si ciuperci
Friptura de curcan in sos de mere
Friptura de curcan in sos de mere din: piept de curcan, ulei, supa, mere, rosii, zahar, sare, busuioc. Ingrediente: 1 kg piept de curcan ulei supa mere rosii zahar sare busuioc Mod de preparare: Tăiaţi carnea felii groase şi ungeţi cu ulei amestecat cu miere şi puţină supă, apoi săraţi şi piperaţi fiecare felie […]
Pofta buna!