Curcan in sos de piper
PrinteazaO reteta de curcan in sos de piper din: piper rosu, piept de curcan, ceapa, vin alb, faina, smantana, ulei de masline, sare si patrunjel.
- 300 grame piper roşu
- 7-8 felii de piept de curcan
- 1 ceapă mică
- 1 pahar de vin alb, dulce
- făină
- 2,3 linguri de smântână
- ulei de măsline
- sare şi piper negru măcinat
- pătrunjel
Mod de preparare:
În prima fază, piperul roşu se pune la înmuiat în vinul alb. În paralel, feliile de carne se bat ca pentru sniţele, se condimentează şi se dau prin făină, iar mai apoi se prăjesc.
În uleiul rămas după prăjirea feliilor de carne, se pune ceapa tocată mărunt, se lasă un minut-două şi apoi se stinge cu vinul în care am pus piperul roşu. Carnea împreună cu zeama care s-a lăsat, se adaugă peste ceapa cu vin şi piper şi se lasă să dea în clocot.
Smântâna se amestecă apoi cu câteva linguri de sos fierbinte şi se adaugă în tigaie, întorcând feliile pe toate părţile. Se lasă la fiert 15 – 20 de minute şi când este gata, se pune verdeaţă deasupra şi se serveşte fierbinte.
Curcan in sos de piper
Pofta buna!