Curcan cu sunca si parmezan
PrinteazaCurcan cu sunca si parmezan din: carne de curcan, sunca, sare, parmezan, unt, faina, piper.
Ingrediente:
- 4 bucati carne de curcan (copane sau piept)
- 4 felii sunca cruda, preferabil de Parma
- sare
- cateva felii subtiri de parmezan
- 1 lingura unt
- 1 lingura faina
- piper
Mod de preparare:
Baţi feliile de carne cu bătătorul pentru şniţele, le presari cu sare şi piper, apoi le treci prin puţină făină şi le rumeneşti puţin, pe ambele părţi, într-o tigaie cu unt încins.
Laşi focul mic şi, pe fiecare bucată de carne, aşezi câte o felie de şuncă şi câte o felioară de caşcaval.
Acoperi tigaia cu capacul şi laşi să se prepare la foc mic timp de câteva minute, până când caşcavalul începe să se topească.
Serveşti imediat preparatul, alături de o salată de ceapă roşie, tăiată julien, gratinată înainte cu puţin unt, sau garniseşti cu felioare subţiri de portocale.
Curcan cu sunca si parmezan
Pofta buna!