Curcan la tavă cu varza si boia

Printeaza

Curcan la tavă: curcan, untura, varza acra, sare, boia de ardei.

Ingrediente:Retete_RestauranteDeLux.ro_3

  • 1 curcan
  • 150 g untură
  • 300 g varză acră
  • sare
  • boia de ardei

 

Mod de preparare:

Cureţi curcanul, îl speli, îl ştergi cu un şervet, îl sărezi şi îl freci cu piper şi boia.

Ungi curcanul cu untură şi îl înveleşti în foi de varză acră, după care îl pui în tavă cu restul de untură încinsă, în tavă.

La un moment dat, îndepărtezi foile de varză şi laşi curcanul să se rume­nească 15 minute

Il serveşti cald sau rece, cu garnituri la alegere: cartofi pai, piureuri, orez fiert sau sote de legume.

 

Pofta buna!

 

 

poate iti place si:

Curcan cu sfecla

Curcan la tava cu mirodenii

Curcan la tava cu mirodenii din: piept de curcan, cimbru, rozmarin, mustar, ulei, sare, piper. Ingrediente: un piept mare de curcan cimbru rozmarin 4-5 linguri muştar ulei pentru prăjit sare piper   Mod de preparare: În câteva linguri de ulei se rumeneste carnea pe toate părţile. Se scoate, se unge cu mustar si se presară […]

retete

Curcan la tava cu mere si coniac

Curcan la tava cu mere si coniac din: curcan, unt, mere, coniac, sare, piper. Ingrediente: 1 curcan de 3-4 kg 100 g unt 4-5 mere 2 linguri cu coniac sare piper boabe   Mod de preparare: Curăţaţi pasărea de resturi de fulgi şi tuleie, frecaţi-o cu mălai, goliţi-o de măruntaie şi de intestine. Scoateţi târtiţa […]

 

Reteta zilei: Piept de curcan la tava

Piept de curcan la tava din: piept de curcan, usturoi, mustar, rozmarin, salvie, cimbru, sare de mare, piper, ulei de masline, lamaie, vin alb. Ingrediente: 1 piept de curcan 3 catei de usturoi, tocat 2 lingurite mustar 1 lingura frunze de rozmarin, tocat 1 lingura frunze de salvie , tocata 1 lingurita de frunze de […]

 

Reteta friptura de curcan la tava

Reteta friptura de curcan la tava

Reteta friptura de curcan la tava din: curcan, untura, sare. Ingrediente: 1 curcan untură pentru uns sare   Mod de preparare: Atunci când curcanul este mai bătrân (are 2-3 ani), după ce l-aţi curăţat de pene şi i-aţi scos măruntaiele, ţineţi-l 2 zile la rece, să se frăgezească. După această operaţie, lăsaţi curcanul întreg, ştergeţi-l […]

 

 

 

Pofta buna!

 

3 comentarii

  1. Fuuuuu, sigur fac

  2. O sa incerc si eu curcanul

  3. bun, bun, imi place reteta asta 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.