Curcan la tava cu mirodenii din: piept de curcan, cimbru, rozmarin, mustar, ulei, sare, piper. Ingrediente: un piept mare de curcan cimbru rozmarin 4-5 linguri muştar ulei pentru prăjit sare piper Mod de preparare: În câteva linguri de ulei se rumeneste carnea pe toate părţile. Se scoate, se unge cu mustar si se presară […]
Curcan la tavă cu varza si boia
PrinteazaCurcan la tavă: curcan, untura, varza acra, sare, boia de ardei.
Ingrediente:
- 1 curcan
- 150 g untură
- 300 g varză acră
- sare
- boia de ardei
Mod de preparare:
Cureţi curcanul, îl speli, îl ştergi cu un şervet, îl sărezi şi îl freci cu piper şi boia.
Ungi curcanul cu untură şi îl înveleşti în foi de varză acră, după care îl pui în tavă cu restul de untură încinsă, în tavă.
La un moment dat, îndepărtezi foile de varză şi laşi curcanul să se rumenească 15 minute
Il serveşti cald sau rece, cu garnituri la alegere: cartofi pai, piureuri, orez fiert sau sote de legume.
Pofta buna!
poate iti place si:
Curcan la tava cu mere si coniac
Curcan la tava cu mere si coniac din: curcan, unt, mere, coniac, sare, piper. Ingrediente: 1 curcan de 3-4 kg 100 g unt 4-5 mere 2 linguri cu coniac sare piper boabe Mod de preparare: Curăţaţi pasărea de resturi de fulgi şi tuleie, frecaţi-o cu mălai, goliţi-o de măruntaie şi de intestine. Scoateţi târtiţa […]
Reteta zilei: Piept de curcan la tava
Piept de curcan la tava din: piept de curcan, usturoi, mustar, rozmarin, salvie, cimbru, sare de mare, piper, ulei de masline, lamaie, vin alb. Ingrediente: 1 piept de curcan 3 catei de usturoi, tocat 2 lingurite mustar 1 lingura frunze de rozmarin, tocat 1 lingura frunze de salvie , tocata 1 lingurita de frunze de […]
Reteta friptura de curcan la tava
Reteta friptura de curcan la tava din: curcan, untura, sare. Ingrediente: 1 curcan untură pentru uns sare Mod de preparare: Atunci când curcanul este mai bătrân (are 2-3 ani), după ce l-aţi curăţat de pene şi i-aţi scos măruntaiele, ţineţi-l 2 zile la rece, să se frăgezească. După această operaţie, lăsaţi curcanul întreg, ştergeţi-l […]
Pofta buna!
Fuuuuu, sigur fac
O sa incerc si eu curcanul
bun, bun, imi place reteta asta 🙂