Curcan la tavă

Printeaza

Curcan la tavă din: curcan, unt, portocale, supa de pasare, sare, piper.

Ingrediente:

  • un curcan de 6-8 kg
  • 120 g unt moale
  • 3 portocale
  • 1,5 l supa de pasare
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se curăţă pasărea foarte bine, se taie gâtul si se îndepărtează măruntaiele, care se taie mărunt.

Se aşază pasărea în tava de copt, cu pieptul în sus, se umple cu măruntaiele tăiate si se unge cu amestec de unt, sare şi piper. Se acoperă cu o folie de aluminiu.

Se pun în tavă 500 ml de supă si se dă la cuptor, udând pasărea la fiecare 30 de minute cu sos din tavă. Pe măsură ce lichidul din vas se evaporă, se adaugă din rezervă.

După 2 ore de coacere, se inlătură folia de aluminiu şi se pun în tavă cele trei portocale, curăţate foarte bine de coajă şi de filamentele albe.

Se lasă la cuptor încă două ore şi apoi se ţine 30 de minute în afara cuptorului, înainte de a tăia carnea.

Curcan la tavă

Curcan_la_tava

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.