Curcan la tavă
PrinteazaCurcan la tavă din: curcan, unt, portocale, supa de pasare, sare, piper.
Ingrediente:
- un curcan de 6-8 kg
- 120 g unt moale
- 3 portocale
- 1,5 l supa de pasare
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se curăţă pasărea foarte bine, se taie gâtul si se îndepărtează măruntaiele, care se taie mărunt.
Se aşază pasărea în tava de copt, cu pieptul în sus, se umple cu măruntaiele tăiate si se unge cu amestec de unt, sare şi piper. Se acoperă cu o folie de aluminiu.
Se pun în tavă 500 ml de supă si se dă la cuptor, udând pasărea la fiecare 30 de minute cu sos din tavă. Pe măsură ce lichidul din vas se evaporă, se adaugă din rezervă.
După 2 ore de coacere, se inlătură folia de aluminiu şi se pun în tavă cele trei portocale, curăţate foarte bine de coajă şi de filamentele albe.
Se lasă la cuptor încă două ore şi apoi se ţine 30 de minute în afara cuptorului, înainte de a tăia carnea.
Curcan la tavă
Pofta buna!