Curcan umplut cu carne cu garnitura de sote de cartofi
PrinteazaCurcan umplut cu carne cu garnitura de sote de cartofi
Ingrediente:
- 1 curcan de circa 3,500 kg
- 100 g frişcă lichidă
- 250 g carne albă de porc
- 400 g bureţi mari sau ciuperci
- 600 g dovlecei
- 500 g cartoji noi
- 1 legătură pătrunjel
- 150 g unt
- 16 crutoane rotunde prăjite
- 1 ceapă
- 1/2 lingură de făină
- un pahar vin roşu
- 2 ouă
- pesmet
Mod de preparare:
Curcan umplut cu carne cu garnitura de sote de cartofi: Se scot copanele (pulpele de la curcan) şi se dau prin maşina de tocat cu sită fină, împreună cu carnea de porc şi 1/2 ceapă sotată.
Se amesteci apoi cu un ou, sare, piper alb şi frişca.
Piepţii se prepară pentru umplut, se platează iar cu un cuţit tăios se face pe margine o tăietură pe lat perpendicular .
Piepţii se umplu cu jumătate din tocătură, se pun într-o tavă cu oasele sparte, sare, cozi de bureţi tăiate, puţin unt sau ulei şi puţină apă şi se dau la cuptor circa 1 oră.
Pe parcurs se stropesc cu sosul din tavă. Cînd sînt gata rumeniţi se scot şi în tavă se face sosul cu 1/2 lingură de făină şi vin apoi se strecoară.
Din restul cie tocătură se face o chiftea mare ovală şi se prăjeşte în ulei sau unt.
Chifteaua se pune pe platou şi peste piepţii tăiaţi felii. între timp se fac garniturile cartofi fierţi daţi prin unt şi pătrunjel tocat, dovleceii la fel, bureţii sotaţi întregi puşi pe crutoane.
Garniturile se pun în jurul piepţilor pe platou. Sosul se serveşte la sosieră şi se pune puţin pe friptură.
Pofta buna!