Curcan umplut cu castane si verdeata

Printeaza

Curcan umplut cu castane si verdeata din: curcan, ceapa, usturoi, radacini de telina, unt, paine toast, verdeata, castane comestibile, mere, merisoare, foi de dafin, sare, piper.

Ingrediente:

  • 1 curcan (circa 3 kg)
  • 1 ceapa
  • 4 catei de usturoi
  • 4 radacini de telina
  • 60 g unt
  • 200 g paine toast
  • 4 linguri verdeata tocata (patrunjel, cimbru)
  • 100 g castane comestibile decojite
  • 2 mere
  • 600 g merisoare uscate
  • 2 foi de dafin
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se curăţă curcanul de excesul de piele şi grăsime, se taie vârfurile aripilor şi se aşază pe tavă; deasupra lor se aşază curcanul.

Se taie cubuleţe rădăcinile de ţelină. Se taie felii usturoiul; se călesc în unt încins, cu ceapa tocată, cca 4 min. Se aşază toate într-un castron.

Se decojesc feliile de pâine; miezul se taie cuburi de 1×1 cm; se amestecă în castron cu legumele. Se adaugă merele curăţate şi tăiate cuburi, precum şi merişoarele. Se sărează şi se piperează.

Se umple curcanul cu această compoziţie şi se aşază în tavă; se toarnă 2 căni cu apă; se adaugă sare şi foi de dafin.

Se acoperă cu folie de aluminiu şi se coace cca 30 min. în cuptorul încins la 200 C. Apoi se reduce temperatura la 170 °C; se mai coace 1 oră şi jumătate.

In timpul ultimelor 30 min. se scoate folia de aluminiu şi se lasă curcanul să se rumenească.

Se scoate curcanul din tavă şi se stinge sosul cu o cană cu apă; se da sosul in clocot si se firbe pana ce-si reduce vomului la jumatate; se potriveste de sare si piper dupa gust si se serveste cu friptura.

 

Curcan umplut cu castane si verdeata

Curcan_umplut_cu_castane_si_verdeata

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.