Curcan umplut cu ceapa, morcovi si ardei gras
PrinteazaCurcan umplut cu ceapa, morcovi si ardei gras din: curcan, oua, ceapa, ulei, morcov, masline, paine, ardei gras, patrunjel, usturoi, marar, sare, piper.
- 1 curcan de circa 4-5 kilograme
- 5 oua
- 2 cepe
- 100 ml ulei
- 1 morcov mare
- 100 g masline fara samburi
- 2 felii de paine
- 1 ardei gras mic
- 1 legatura patrunjel
- 1 catel de usturoi
- 1 legatura marar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi curcanul, pârliţi-l la flacăra aragazului, spălaţi-l, scurgeţi-l de apă şi ştergeti-l cu şerveţele absorbante.
Curăţaţi şi spălaţi legumele, apoi tăiaţi ceapa mărunt şi căliţi-o 3-4 minute în 50 ml ulei. Fierbeţi morcovul 15 minjte, după care tăiaţi-l în cubuleţe.
Tot în cubuleţe tăiaţi şi ardeiul gras, apoi puneţi-le peste ceapă şi ma căliţi-ie 5 minute.
Fierbeţi 3 ouă 15 minute, lăsaţi-le puţin să se răcească, curăţaţi-le de coajă şi tocaţi-le nărunt.
Inmuiaţi pâinea în lapte, stoarceţi-o şi puneţi-o într-un castron mare.
Adăugaţi măslinele tocate mărunt, împreună cu usturoiul şi verdeţurile.
Puneţi în castron legumele călite, ouăle fierte tocate şi cele crude, potriviţi de sare şi piper şi omogenizaţi bine compoziţia
.Umpleţi cu acest amestec curcanul, ungeţi-lcu ulei, presăraţi-l cu sare şi piper proaspăt măcinat şi coaceţi-l în cuptor la foc mic spre potrivit (160 grade celsius) circa 4-5 ore.
In ultimele 30 de minute de coacere măriţi focul la potrivit spre mare (circa 200 grade celsius).
Curcan umplut cu ceapa, morcovi si ardei gras
Pofta buna!