Gogonele Murate la Borcan – Rețeta Tradițională din: gogonele, apa, sare, usturoi, foi de dafin, boabe de piper, seminte de mustar, zahar, otet de mere. Mod de preparare: Ingrediente: 1 kg de gogonele proaspete 1 litru de apă 200 g de sare 4 căței de usturoi 2 frunze de dafin 1 linguriță de boabe de […]
Curcan umplut cu ciuperci si carne de porc
PrinteazaCurcan umplut cu ciuperci si carne de porc din: curcan, ciuperci, slanina, carne tocata de porc, oua, coniac, sare, piper, paine.
Ingrediente:
- 1 curcan de 4-5 kg
- 6-10 ciuperci (sau 3-4 trufe negre)
- 10-12 felii de slănină
- 1/2 kg carne tocată de porc
- 2 ouă
- 2-3 linguri de coniac
- sare
- piper măcinat
- 1 felie de pâine
Mod de preparare:
Curcan umplut cu ciuperci si carne de porc: Spălaţi curcanul pg dinăuntru şi pe dinafară, săraţi uşor. înlăturaţi: aripile, gâtul cu guşa, capul, ghearele. Lăsaţi pasărea aşezată pe prosop curat ca să se scurgă.
Curăţaţi ciupercile – de preferat să folosiţi trufe – înlăturaţi codiţele, tăiaţi fdîii subţiri, spălaţi şi scurgeţi, apoi stropiţi cu coniac. împărţiţi ciupercile în două: o parte o amestecaţi cu carnea tocată, iar ceea ce a rămas se introduce uşor sub pielea păsării, în dreptul pieptului.
Peste carnea tocată puneţi ouăle bătute, sare, piper măcinat, o felie de pâine fărâmiţată şi codiţele ciupercilor tocate mărunt.
Frământaţi amestecul cu mâna, umpleţi curcanul. înveliţi pasărea cu felii subţiri de slănină, puneţi să se frigă pe spate
Intr-o cratiţă sau tavă de friptură. După 1 oră lăsaţi pasărea pe o parte. (Dacă n-aţi cusut golul pe unde aţi pus umplutura, acoperiţi cu 1 felie de pâine.) Lăsaţi să se frigă la foc moderat încă 1 oră; întoarceţi iar pasărea, frigeţi încă 2 ore. Scoateţi curcanul, porţionaţi carnea şi umplutura.
Serviţi cu pâine de casă şi vin alb sau roşu.
Pofta buna!
Gogonele Murate la Borcan – Rețeta Tradițională