Curcan umplut cu carne cu garnitura de cosulete de foitaj umplute cu piure de castane si mazare sotata
PrinteazaCurcan umplut cu carne cu garnitura de cosulete de foitaj umplute cu piure de castane si mazare sotata
- 1 curcan (sau curcă) de circa 3,500 kg
- 400 g carne albă de viţel sau porc
- 1 felie franzelă
- sare
- piper
- Maggi
- 2 ouă
- 400 g castane
- 500 g mazăre
- 1 pahar de lapte
- 150 g unt
- 1 păhărel vin roşu
- 1/2 lingură de făină
- 1/2 l supă din oase de curcan
- 14 coşuleţe din foitaj
Mod de preparare:
Curcanul se prepară pentru umplut . Se umple cu carnea de viţel sau porc şi franzela înmuiată şi stoarsă, date prin maşina de tocat şi amestecate cu 2 ouă, sare, piper şi Maggi.
Se dă la cuptor cu sare, grăsime, puţină apă şi cozile de ciuperci tăiate.
Cînd s-a rumenit după circa 2 ore se scoate şi în tavă se face sosul cu făină înăbuşită, supă, jiu de friptură şi vin roşu, apoi se strecoară.
Curcanul se taie artistic, şi se aşază pe platou garnisit cu coşuleţele de foitaj umplute cu piure de castane şi cu mazăre sotată în unt. Sosul se serveşte la sosieră şi se pune puţin pe friptură.
Pofta buna!
.
A iesit bun curcanul?