Curcan umplut cu carne cu garnitura de cosulete de foitaj umplute cu piure de castane si mazare sotata

Printeaza

 Curcan umplut cu carne cu garnitura de cosulete de foitaj umplute cu piure de castane si mazare sotata

Ingrediente:Curcan umplut cu carne cu garnitura de cosulete de foitaj umplute cu piure de castane si mazare sotata

  • 1 curcan (sau curcă) de circa 3,500 kg
  • 400 g carne albă de viţel sau porc
  • 1 felie franzelă
  • sare
  • piper
  • Maggi
  • 2 ouă
  • 400 g castane
  • 500 g mazăre
  • 1 pahar de lapte
  • 150 g unt
  • 1 păhărel vin roşu
  • 1/2 lingură de făină
  • 1/2 l supă din oase de curcan
  • 14 coşuleţe din foitaj

 

Mod de preparare:

Curcanul se prepară pentru umplut . Se umple cu carnea de viţel sau porc şi franzela înmuiată şi stoarsă, date prin maşina de tocat şi amestecate cu 2 ouă, sare, piper şi Maggi.

Se dă la cuptor cu sare, grăsime, puţină apă şi cozile de ciuperci tăiate.

Cînd s-a rumenit după circa 2 ore se scoate şi în tavă se face sosul cu făină înăbuşită, supă, jiu de friptură şi vin roşu, apoi se strecoară.

Curcanul se taie artistic, şi se aşază pe platou garnisit cu coşuleţele de foitaj umplute cu piure de castane  şi cu mazăre sotată în unt. Sosul se serveşte la sosieră şi se pune puţin pe frip­tură.

 

Pofta buna!

.

1 comentariu

  1. A iesit bun curcanul?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.