Curcan umplut cu castane cu garnitura de anghinare umplute cu mazare si pilaf
PrinteazaCurcan umplut cu castane cu garnitura de anghinare umplute cu mazare si pilaf
- 1 curcan de circa 3,500 kg
- 400 g castane
- 2 linguri sos alb
- 2 ouă
- 2 linguri de făină
- 6 portocale
- 12 funduri de anghinare
- 40 g zahăr
- sare
- piper alb
- 1 pahar vin negru
- 300 g mazăre fină
- 250 g orez
- 150 g unt
Mod de preparare:
Curcanul se prepară pentru umplut. Se prepară umplutura din castanele fierte date prin sită, amestecate cu sosul alb, 1 lingură de făină, 2 ouă crude, sare şi zahăr.
Se umple curcanul, se dă sare, piper alb, se unge cu unt topit şi se dă la cuptor circa 2 ore. Pe parcurs se unge cu unt.
Cînd este gata, se taie artistic şi se aşază pe platou. în tavă se face sosul cu 1/2 lingură de făină, jiu (sos de friptură), vinul negru, puţin zahăr, apoi se strecoară, se adaugă cele 6 portocale felii şi se mai fierbe 5 minute.
Se garniseşte cu anghinare umplută cu mazăre şi pilaf . Sosul cu portocale se serveşte separat la sosieră şi se pune puţin pe friptură.
Pofta buna!