Curcan umplut cu ciuperci si garnitura
PrinteazaCurcan umplut cu ciuperci si garnitura din: curcan, ceapa, ficat, ciuperci, carne de porc, ardei, ou, ulei, cimbru, sare, piper, morcovi, telina, mazare, verdeata, praz, unt.
- 1 curcan de aproximativ 3 kg
Pentru umplutură:
- 2 cepe
- ficatul curcanului sau 200 g ficăţei de pasăre
- 200 g ciuperci cât mai mici
- 200 g carne de porc tocată
- 1 ardei
- 200 g miez de pâine
- 1 ou
- 50 ml ulei
- cimbru
- sare
- piper
Pentru garnitură:
- 2 morcovi
- 1 ţelină
- 1 borcan de mazăre (800 g)
- 1 borcănel de porumb boabe
- 2 ardei roşii
- 1 legătură verdeaţă
- 1 fir de praz
- unt pentru uns tava
Mod de preparare:
Pregăteşti umplutura aşa: căleşti ceapa tăiată mărunt împreună cu ficatul tăiat fâşii, ciupercile întregi şi carnea tocată, adăugând şi puţină apă fierbinte. Laşi apoi să se răcească şi adaugi ardeiul tăiat fâşii, franzela înmuiată şi stoarsă, oul bătut, sare şi condimente după gust.
Umpli curcanul cu această compoziţie, apoi îl coşi şi îl aşezi într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu folie de aluminiu în două straturi.
Pregăteşti garnitura aşa: în jurul curcanului aşezi morcovii tăiaţi bastonaşe, ţelina felii şi dai totul la cuptor timp de 3-4 ore, la foc potrivit, stropind din când în când cu zeama lăsată. Când friptura este gata, adaugi mazărea, boabele de porumb, ardeiul gras tăiat fâşii şi verdeaţa sau prazul tocat mărunt.
Curcan umplut cu ciuperci si garnitura
Pofta buna!