Curcan umplut cu ficat de gasca
PrinteazaCurcan umplut cu ficat de gasca
- curcan
- pateu de ficat de gîscă
- aspic
- sare
- paine
Mod de preparare:
Se alege un curcan mare cu pieptul plin, care se sărează, se frige la cuptor şi se lasă să se răcească. Se taie apoi pieptul în felii subţiri, se scoate coşul pieptului şi se umple golul cu pateu de ficat de gîscă.
Se montează apoi la loc feliile de piept, care se ung cu aspic pentru ca să se poată lipi, redînd astfel aspectul curcanului întreg.
Se decorează cu medalioane mici, toi din pateu de ficat, care se aranjează la rind 6—7 bucăţi, de-a lungul pieptului, pe mijloc.
Curcanul se pune pe un platou, peste un postament de pîine, fixîndu-se cu spinarea, care se crestează puţin în acest scop.
Picioarele curcanului se îmbracă cu staniol, iar la virfuri cu papiote de hîrtie albă.
Pofta buna!