Curcan umplut cu ficat si carnaciori
PrinteazaCurcan umplut cu ficat si carnaciori din: curcan, ficat, carnaciori.
- 1 curcan mai mare (4-5 kg)
- 350 g ficat de gâscă îndopată
- 200 g cârnăciori
- coşuleţe umplute cu ciuperci, salată verde, ouă fierte tari şi aspic
Mod de preparare:
Curcanul bine curăţat şi spălat, aşezat pe o tavă, se pune la cuptor cu foc moderat, pentru 2 ore. Când s-a rumenit frumos şi s-a răcit, scoateţi-i pieptul şi umpleţi acest gol cu o tocătură din ficat amestecat cu cârnăciori sau cu şuncă de pasăre.
Tăiaţi pieptul de curcan în felii subţiri, puneţi-le peste amestecul de tocătură şi daţi-le la frigider.
Când s-au răcit, glasaţi-le cu unt combinat cu aspic. Puneţi curcanul pe un platou mare, garnisiţi-l cu castane, cârnăciori şi coşuleţe umplute cu ciuperci.
Separat, aduceţi pe masă salată cu ouă tocate.
Pofta buna!