Curcan umplut cu ficat
PrinteazaCurcan umplut cu ficat din: curcan, ficat, arahide, oua, orez, sofran, unt, tarhon, napi, ciuperci, ceapa, faina, vin, sare, piper.
- un curcan de 3,5 kg
- 300 g ficat
- 300 g arahide
- 2 felii de franzelă
- 2 ouă
- 400 g orez
- sare
- piper
- şofran
- 200 g unt
- 20 ciuperci albe, mari
- 1 kg de napi
- o ceapă
- 1 linguriţă cu făină de susan
- 1 l supă limpede de pasăre
- 1 pahar cu vin alb, sec
- 30 g tarhon
- pesmet
Mod de preparare:
Spălaţi foarte bine curcanul, apoi tamponaţi-l cu un şervet curat. Scoateţi-i apoi osul de la capătul pieptului, folosind ambele mâini dar, atenţie, să nu îi perforaţi pielea guşei.
Umpleţi apoi guşa şi piepţii curcanului cu tocătură formată din: ficatul sotat cu ceapă şi franzela înmuiată în lapte şi bine stoarsă.
Treceţi totul prin maşina de tocat, combinaţi cu tarhon, făina de susan şi arahidele prăjite şi măcinate. Puneţi, de asemenea, 2 ouă, sare, piper alb.
Puneţi curcanul umplut în tava cuptorului şi lăsaţi-l la foc moderat circa 2 ore. Pe parcursul frigerii ungeţi curcanul cu grăsime.
Când este gata, pregătiţi-i un sos obişnuit la care adăugaţi şi vinul.
Tăiaţi apoi friptură, aşezaţi-o pe platou şi garnisiţi-o cu napii fierţi, sotaţi în unt, cu pilaful realizat din orez, supă, unt, sare, şofran şi ciupercile călite în bucăţi mari.
Stropiţi cu puţin sos friptura, restul puneţi-l în sosieră şi aduceţi-l la masă.
Pofta buna!