Curcan umplut cu nuci si ciuperci
PrinteazaCurcan umplut cu nuci si ciuperci din: curcan, piper, sare, ceapa, lapte, nuci, sos, ficat, unt.
- un curcan mare de 4-5 kg
- 1 lingură piper boabe
- 1 ceapă
- sare
- 1/2 l lapte şi apă
- 300 g nuci, uşor aurite în tava cuptorului, curăţate de pieliţe şi măcinate
- 200 g sos
- 200 g ficat de gâscă
- piper alb
- 200 g unt
- 12 coşuleţe din foietaj, umplute cu salată de pasăre, maioneză şi aspic
Mod de preparare:
Puneţi curcanul la fiert cu: sare, boabe de piper, ceapă şi 1/2 l lapte. Când este gata lăsaţi să se răcească, scoateţi-i piepţii şi în locul acestora puneţi un amestec din: nuci, sos suprem, ficatul de gâscă fiert, piper, sare şi 200 g unt.
Tăiaţi pieptul în felii subţiri, napaţi-le cu sos alb de curcan, călduţ, aşezaţi-le pe platou. Aici decoraţi carnea-cu ciupercile şi glasaţi-o cu aspic.
Feliile din piept de curcan se aşază pe amestecul de mai sus şi se garnisesc cu coşuleţe din foitaj umplute cu salată din nuci, carne de pasăre, maioneză. Decoraţi cu frunze de pătrunjel verde şi proaspăt.
Pofta buna!