Curcan umplut la cuptor
PrinteazaO reteta delicioasa de curcan umplut la cuptor din: curcan, carne tocata, pesmet, cimbru, ceapa, unt, visinata, zeama de portocala, condimente si foaie de dafin.
- 1 curcan de circa 4 kilograme
pentru umplutura:
- 450 g carne tocata pentru carnati
- 50 g pesmet proaspat
- 1 lingura cimbru uscat, tocat
- 1 ceapa, taiata in doua
pentru uns:
- 50 g unt
- 150 Porto sau visinata
- 2 lingurite zahar
- zeama de la 1/2 portocala
- 1/2 lingurita condimente (piper si coriandru)
- 1 foaie de dafin
Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la semnul 5/190 C. Clăteşte curcanul şi îndepărtează măruntaiele (păstrează-le pentru sos). Şterge-l cu prosop din hârtie. Combină carnea tocată cu pesmetul şi cimbrul şi umple partea superioară a gâtului cu amestecul.
Pune în cavitate ceapa şi aşază curcanul în tava de copt. Adaugă apă de circa 1 cm, acoperă cu folie şi dă la cuptor circa 18 minute pentru fiecare 500 g carne – nu uita să socoteşti şi greutatea umpluturii. Din când în când, unge curcanul cu sucul din tavă.
Pune ingredientele rămase într-un vas pe foc şi lasă să fiarbă până când scade şi se leagă ca un sirop. Unge curcanul în ultimele 15-20 minute de rumenit. Lasă să stea la cald 20 de minute înainte de a porţiona şi a servi cu umplutură.
Curcan umplut la cuptor
Pofta buna!
Incoming search terms:
- curcan umplut la cuptor
- curcan umplut la cuptor reteta
- curcan la cuptor umplut
Anul asta pregatesc si eu curcan umplut