Curcan umplut cu ficat de pui, ciuperci si masline

Printeaza

Curcan umplut cu ficat de pui, ciuperci si masline din: curcan de 3-4 kg, ficăţei de pui, ciuperci, masline, patrunjel verde, ulei, vin alb, sare, piper, boia de ardei dulce.

Curcan umplut cu ficat de pui, ciuperci si masline

Ingrediente:

  • 1 curcan de 3-4 kg
  • 500 g ficăţei de pui
  • 1 cutie ciuperci tăiate felii
  • 1 ceaşcă măsline
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • 3-4 linguri ulei
  • 150 ml vin alb
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce

Mod de preparare Curcan umplut cu ficat de pui, ciuperci si masline:

Speli ficăţeii în apă rece, îi cureţi de impurităţi şi îi scurgi. îi amesteci cu ciupercile, măslinele crestate pe o parte, adaugi şi pătrunjelul fin tocat, sare, pi­per şi boia de ardei.

Pui toată această compoziţie în curcanul pregătit pentru copt, apoi îl presari cu con­dimente şi îl ungi cu ulei.

Prinzi curcanul cu scobi­tori, să nu iasă umplutura, apoi îl aşezi într-o tavă şi îl coci în cuptorul dinainte încins, la foc potrivit, aproximativ 2 ore.

Il stropeşti din când în când cu apă, iar cu 5 minute înainte de a fi scos din cuptor, îl stropeşti cu vin.

Timpul de menţinere în cuptor este în funcţie de dimeniunile curcanului. Atunci când este frumos rumenit, îl în­cerci cu furculiţa şi verifici dacă este bine copt.

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

 

Rulou de curcan umplut cu legume

Rulou de curcan umplut cu legume din: piept de curcan, bacon, ceapa, sfecla, ardei, ciuperci, cimbru, sare, piper, ulei. Ingrediente: 500 g piept de curcan 10 felii bacon 1 ceapă 1 sfert varză roşie 1 ardei gras roşu 5 ciuperci champignon cimbru uscat pătrunjel, opţional sare piper ulei, pentru gătit   Mod de preparare: Speli carnea, […]

Piept de curcan umplut cu bacon

Piept de curcan umplut cu bacon

Piept de curcan umplut cu bacon din: piept de curcan, ceapa, bacon, ulei, sare, piper. Ingrediente: un piept de curcan de circa 1 kg 500 g carne tocată o ceapă roşie 250 g cuburi de bacon afumate 2 linguri ulei sare piper Pentru garnitură: 3-4 roşii 2 ardei 2 cepe 2 morcovi un căţel usturoi 2-3 […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.