Curcan umplut cu legume
PrinteazaCurcan umplut cu legume din: curcan, oua, ceapa, ulei, morcov, masline, paine, ardei gras, patrunjel, usturoi, marar, sare si piper.
- 1 curcan de circa 4-5 kg
- 5 oua
- 2 cepe
- 100 ml ulei
- 1 morcov mare
- 100 g masline fara samburi
- 2 felii de paine
- 1 ardei gras mic
- 1 legatura patrunjel
- 1 catel de usturoi
- 1 legatura marar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curatati curcanul, parliti-l la flacara aragazului, spalati-l, curgeti-l de apa si stergeti-l cu servetele absorbante.
Curatati si spalati legumele, apoi taiati ceapa marunt si caliti-o 3-4 minute in 50 ml ulei.
Fierbeti morcovul 15 minute, dupa care taiati-l in cubulete. Tot in cubulete taiati si ardeiul gras, apoi puneti-le peste ceapa si mai caliti-le 5 minute.
Fierbeti 3 oua 15 minute, lasati-le putin sa se raceasca, curatati-le de coaja si tocati-le marunt.
Inmuiati painea in lapte, stoarceti-o si puneti-o intr-un castron mare. Adaugati maslinele tocate marunt, impreuna cu usturoiul si verdeturile.
Puneti in castron legumele calite, ouale fierte tocate si cele crude, potriviti de sare si piper si omogenizati bine compozitia.
Umpleti cu acest amestec curcanul, ungeti-l cu ulei, presarati-l cu sare si piper proaspat macinat si coaceti-l in coptor la foc mic spre potrivit (160C) circa 4-5 ore.
In ultimele 30 de minute de coacere mariti focul potrivit spre mare (circa 200 C.)
Curcan umplut cu legume
Pofta buna!