Curcan umplut cu mere si cartofi

Printeaza

Curcan umplut cu mere si cartofi din: curcan, usturoi, rozmarin, unt, sare, piper, cartofi, mere, patrunjel, ulei de floarea soarelui, coacaze rosii.

Ingrediente:Curcan_umplut_cu_mere_si_cartofi

  • un curcan
  • o capatana usturoi
  • 4 crengute rozmarin
  • 100 g unt
  • sare
  • piper negru si rosu

pentru umplutura:

  • 6 cartofi
  • 4 mere
  • o legatura patrunjel
  • 3-4 linguri ulei de floarea soarelui
  • coacaze rosii pentru ornat

 

Mod de preparare:

Se curăţă curcanul de pieliţe, se înţeapă cu vârful unui cuţit foarte ascuţit şi se unge cu untul topit în prealabil. Se condimentează cu sare şi piper, după preferinţă.

Separat, se curăţă usturoiul, se taie feliuţe şi, împreună cu crenguţele de rozmarin, se împănează curcanul. Se insistă pe toate părţile şi, în mod special, în interior. După ce s-a împănat, se lasă să stea câteva ore la macerat, la frigider.

In acest timp, se spală cartofii şi se pun să fiarbă în coajă, în apă cu sare. După ce au fiert, se scot, se lasă să se răcească şi se taie în sferturi. Merele se curăţă şi se taie şi ele în sferturi.

Se pune curcanul într-o tavă, apoi se umple cu felii de mere şi de cartofi. Pe marginile tăvii se aşază căţei de usturoi, felii de cartofi şi de mere. Se stropeşte cu ulei de floarea-soarelui şi cu apă şi se lasă aproximativ două ore, la foc mediu.

Se stropeşte din când în când cu sosul din tavă şi, după ce s-a rumenit, se scoate din cuptor şi se ornează cu frunze de pătrunjel şi cu coacăze roşii.

Curcan umplut cu mere si cartofi

Curcan_umplut_cu_mere_si_cartofi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.