Curcan umplut cu mere
PrinteazaCurcan umplut cu mere din: curcan, mere, ceapa, carne de porc, unt, ulei, galbenus, sare, piper, cimbru.
Ingrediente:
- 1 curcan de 3-4 kg
- 10 mere mari
- 4 cepe
- 500 g carne de porc tocată
- 100 g unt
- 2 gălbenuşuri
- sare
- piper
- cimbru
- câteva linguri ulei
Mod de preparare:
Decojeşti 4 mere şi le tai în felii. Toci mărunt ceapa curăţată şi o căleşti în 2 linguri ulei şi 20 g unt, în prealabil topite şi încinse într-o tigaie.
Când ceapa a devenit translucidă, iei vasul de pe foc şi o laşi să se răcorească. Faci un amestec omogen din carnea tocată, ceapa călită, feliile de mere şi gălbenuşuri. Sărezi umplutura şi o condimentezi după gust, cu piper şi cimbru.
Umpli curcanul cu această compoziţie şi coşi orificiul, ca să nu iasă umplutura. Legi pulpele între ele, cu o sforicică.
Ungi curcanul cu ulei şi îl presari cu sare şi condimente după gust. Il aşezi într-o tavă cu apă şi îl acoperi cu folie sau cu hârtie de copt. Introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 2 1/2 ore. Din când în când, scoţi tava şi ungi curcanul cu sosul din tavă.
Scoţi tava şi pui lângă curcan merele rămase, tăiate în sferturi sau amestecul de legume preferat. Torni în tavă puţină apă şi continui coacerea pentru 40 de minute, până se rumeneşte curcanul şi se coc merele.
Curcan umplut cu mere
Pofta buna!