Curcan umplut cu nuci si morcovi
PrinteazaCurcan umplut cu nuci si morcovi din: curcan, sare, piper, ulei, unt, faina, paine, ceapa, mar, telina, morcovi, cimbru, porumb, nuca, ou.
- 1 curcan de 4 kg
- sare
- piper
- 3 linguri ulei
- 1 l apa fierbinte
- 400 g + 50 g unt
- 2 linguri faina pentru legat sosul
pentru umplutura:
- 100 g paine alba mai veche
- 2 cepe
- 1 mar mic
- 150 g telina
- 150 g morcovi
- 3 crengute cimbru
- 150 g porumb conserva
- 30 g unt
- sare
- piper
- 50 g nuca macinata
- 1 ou mijlociu
Mod de preparare:
Speli curcanul şi măruntaiele cu apă rece. Inmoi pâinea în apă caldă, toci ceapa, tai mărunt ţelina şi morcovii, iar mărul cubuleţe.
Alegi cimbrul şi scurgi boabele de porumb. Incingi 50 g unt şi căleşti ceapa şi ţelina până devin sticloase.
Adaugi mărul, morcovii, cimbrul, porumbul şi nuca măcinată.
Sărezi, piperezi şi acoperi cu un capac circa 5 minute. Răstorni într-un castron şi laşi să se răcească.
Incingi cuptorul la 170 grade Celsius. Storci bine pâinea înmuiată, adaugi sare şi piper şi amesteci cu legumele reci.
Sărezi şi piperezi curcanul şi pe dinăuntru şi pe dinafară. Umpli cu amestecul de legume şi pâine iar ce rămâne din amestec pui deoparte, după care coşi curcanul şi îl fixezi cu scobitori.
Incălzeşti uleiul şi-l amesteci cu 30 g unt, apoi ungi bine curcanul pe toate părţile.
Dai la cuptor şi-l laşi 3 ore şi jumătate, stropindu-l din când în când cu sosul din tavă, ulei şi unt.
La sfârşit adaugi untul topit.
Umplutura rămasă o dunstuieşti 10 minute în untul rămas. Treci sosul rămas printr-o sită şi îl dai în clocot.
Legi făina cu zeamil şi guşti de sare şi piper. Curcanul tranşat îl serveşti cu sosul fierbinte şi cu umplutura călită în unt.
Curcan umplut cu nuci si morcovi
Pofta buna!