Curcan umplut cu nuci si morcovi

Printeaza

Curcan umplut cu nuci si morcovi din: curcan, sare, piper, ulei, unt, faina, paine, ceapa, mar, telina, morcovi, cimbru, porumb, nuca, ou.

Ingrediente:Curcan_umplut_cu_nuci_si_morcovi

  • 1 curcan de 4 kg
  • sare
  • piper
  • 3 linguri ulei
  • 1 l apa fierbinte
  • 400 g + 50 g unt
  • 2 linguri faina pentru legat sosul

pentru umplutura:

  • 100 g paine alba mai veche
  • 2 cepe
  • 1 mar mic
  • 150 g telina
  • 150 g morcovi
  • 3 crengute cimbru
  • 150 g porumb conserva
  • 30 g unt
  • sare
  • piper
  • 50 g nuca macinata
  • 1 ou mijlociu

 

Mod de preparare:

Speli curcanul şi măruntaiele cu apă rece. Inmoi pâinea în apă cal­dă, toci ceapa, tai mărunt ţelina şi morcovii, iar mărul cubuleţe.

Alegi cimbrul şi scurgi boabele de porumb. Incingi 50 g unt şi căleşti ceapa şi ţelina până devin sticloase.

Adaugi mărul, morcovii, cimbrul, porumbul şi nuca măci­nată.

Sărezi, piperezi şi acoperi cu un capac circa 5 minute. Răstorni într-un castron şi laşi să se răcească.

Incingi cuptorul la 170 grade Celsius. Storci bine pâinea înmuiată, adaugi sare şi piper şi amesteci cu legumele reci.

Să­rezi şi piperezi curcanul şi pe di­năuntru şi pe dinafară. Umpli cu amestecul de legume şi pâine iar ce rămâne din amestec pui de­oparte, după care coşi curcanul şi îl fixezi cu scobitori.

Incălzeşti uleiul şi-l amesteci cu 30 g unt, apoi ungi bine curcanul pe toate părţile.

Dai la cuptor şi-l laşi 3 ore şi jumătate, stropindu-l din când în când cu sosul din tavă, ulei şi unt.

La sfârşit adaugi untul topit.

Umplutura rămasă o dunstuieşti 10 minute în untul rămas. Treci sosul rămas printr-o sită şi îl dai în clocot.

Legi făina cu zeamil şi guşti de sare şi piper. Curcanul tranşat îl serveşti cu sosul fierbin­te şi cu umplutura călită în unt.

Curcan umplut cu nuci si morcovi

Curcan_umplut_cu_nuci_si_morcovi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.