Curcan umplut cu stafide
PrinteazaO reteta de rucan umplut cu stafide din: curcan, grasime de gasca, bacon, ficat de curcan, paine, amestec de carnati, ou, unt, stafide, vin, cartofi copti, patrunjel si cirese.
- un curcan de 3,5 kg
- 40 g de grasime de gasca
- 8 felii de bacon
umplutura:
- ficat de curcan
- o jumatate de paine bagheta
- 500 g amestec de carnati
- un ou
- 30 g unt
- 300 g stafide
- un pahar de vin
pentru garnitura:
- cartofi copti
- patrunjel
- o ceasca de cirese din compot
Mod de preparare:
Se pun stafidele în vin. Se prăjeşte ficatul în unt şi se pune deoparte. în acelaşi vas se călesc carnaţii tăiaţi rondele. Se iau de pe foc şi se adaugă ficatul tăiat.După ce se răceşte, se pun sare, piper, ou, stafidele scurse şi pâinea înmuiată şi stoarsă şi se amestecă bine.
Se umple curcanul, se coase, apoi se acoperă cu felii de bacon şi se pune într-un vas cu grăsimea de gâscă. Se dă la cuptor pentru circa două ore. Se stropeşte mereu cu sos. După o oră se înlătură baconul şi se lasă să se rumenească.
Apoi curcanul se scoate pe platou, iar sosul se strecoară şi se fierbe două minute cu vin. Se serveşte alături de curcan cu garnitură de cartofi şi cu cireşele din compot.
Curcan umplut cu stafide
Pofta buna!