Curcan umplut cu varza, bacon si masline
PrinteazaCurcan umplut cu vaza, bacon si masline din: curcan, varza alba, carne tocată de vită, carne de porc tocată, bacon tocat, măsline verzi umplute, pâine, lapte, oua, piper, sare, ulei, patrunjel, vin alb.
Ingrediente:
- 1 curcan de 4 kg
- 500 g varză albă
- 400 g carne tocată de vită
- 300 g carne de porc tocată
- 200 g bacon tocat
- 150 g măsline verzi umplute
- 150 g pâine înmuiată în lapte
- 3 ouă
- piper
- sare
- ulei
- pătrunjel
- 2 căni vin alb
Mod de preparare:
Injectezi cu o seringă cu vin alb curcanul în toate părţile. Varza albă o tai în fâşii, lei o tigaie şi o pui pe foc cu suficient ulei. Când este fierbinte, adaugi varza şi asezonezi cu sare şi piper după gust, după care adaugi carnea de porc, vită şi bacon.
Laşi să se prăjească o jumătate de oră, până când se vede carnea că este rumenită, după care o iei de pe foc şi o laşi la răcit. După ce s-a răcit, adaugi amestecul de măsline umplute, ouăle şi pâinea înmuiată în lapte, împreună cu sare, piper şi pătrunjel după gust.
Aceasta este umplutura pentru curcan. Umpli curcanul cu amestecul de mai sus şi îl coşi cu aţă, pentru a nu ieşi afară umplutura. Pui curcanul într-o tavă de copt, îl ungi cu ulei foarte bine şi îl asezonezi cu sare şi piper.
Introduci tava în cuptorul încălzit în prealabil la 180°C, timp de 5 ore. In acest timp stropeşti cu vin şi sucul ce curge din curcan. După 5 ore opreşti cuptorul, scoţi afară curcanul şi îl serveşti cu garnitură de orice fel.
Curcan umplut cu varza, bacon si masline
Pofta buna!
A fost bun curcanul umplut?