Curcan umplut cu varza, bacon si masline

Printeaza

Curcan umplut cu vaza, bacon si masline din: curcan, varza alba, carne tocată de vită, carne de porc tocată, bacon tocat, măsline verzi umplute, pâine, lapte, oua, piper, sare, ulei, patrunjel, vin alb.

Ingrediente:

  • 1 curcan de 4 kg
  • 500 g varză albă
  • 400 g carne tocată de vită
  • 300 g carne de porc tocată
  • 200 g bacon tocat
  • 150 g măsline verzi umplute
  • 150 g pâine înmuiată în lapte
  • 3 ouă
  • piper
  • sare
  • ulei
  • pătrunjel
  • 2 căni vin alb

Mod de preparare:

Injectezi cu o seringă cu vin alb curcanul în toate părţile. Varza albă o tai în fâşii, lei o tigaie şi o pui pe foc cu suficient ulei. Când este fierbinte, adaugi varza şi asezonezi cu sare şi piper după gust, după care adaugi carnea de porc, vită şi bacon.

Laşi să se prăjească o jumătate de oră, până când se vede carnea că este rumenită, după care o iei de pe foc şi o laşi la răcit. După ce s-a răcit, adaugi amestecul de măsline umplu­te, ouăle şi pâinea înmuiată în lapte, împreună cu sare, piper şi pătrunjel după gust.

Aceasta este umplutura pen­tru curcan. Umpli curcanul cu ames­tecul de mai sus şi îl coşi cu aţă, pentru a nu ieşi afară umplutura. Pui curcanul într-o tavă de copt, îl ungi cu ulei foarte bine şi îl asezonezi cu sare şi piper.

Introduci tava în cuptorul încălzit în prealabil la 180°C, timp de 5 ore. In acest timp stropeşti cu vin şi sucul ce curge din curcan. După 5 ore opreşti cuptorul, scoţi afară curcanul şi îl serveşti cu garni­tură de orice fel.

 

Curcan umplut cu varza, bacon si masline

Curcan_umplut_cu_vaza_bacon_si_masline

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Gabriela Constantin

    A fost bun curcanul umplut?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.