Evoluția Berii Lager: Istorie, Proces și Influență Culinară. Berea lager este una dintre cele mai populare și răspândite tipuri de bere din lume. Originea Berii Lager – Primele Mențiuni și Inovații Tehnologice Berea lager își are originile în Europa Centrală, cu primele mențiuni datând din secolul XV. Termenul “lager” provine din limba germană, însemnând “a […]
Curcan umplut
PrinteazaCurcan umplut
Ingrediente:
- un curcan de 3 kg
- 250 g slănină
- două linguri de untură
- o linguriţă de salvie uscată
- o lămâie
- 6 mere
- doi căţei de usturoi
- o lingură de miere de albine
- 150 ml bere
- 50 g sare
- 5 g piper
Preparare:
Curcan umplut: Se curăţă curcanul, se spală, iar pulpele şi pieptul se împănează cu slănină.
Pe dinăuntru se tapetează cu sare, piper şi salvie mărunţită bine. Se umple cu două mere, o lămâie şi doi căţei de usturoi.
Curcanul se aşază în tavă, se unge cu untură, se toarnă un pahar cu 250 ml apă şi se bagă la cuptor, unde se ţine la foc mic aproximativ două ore şi jumătate.
In ultima jumătate de oră se unge periodic cu berea amestecată cu mierea de albine.
Merele rămase se curăţă, se taie în felii şi se aşază în jurul curcanului. Mâncarea este gata atunci când carnea rumenită uniform se pătrunde uşor cu furculiţa.
Pofta buna!
Creveți Picanti cu Usturoi și Piper Cayenne la Air Fryer
Creveți Picanti cu Usturoi și Piper Cayenne la Air Fryer: Rapid și Savuros din: creveti, usturoi, piper, suc de lamaie, ulei, sare, piper, patrunjel. Creveții cu usturoi sunt o opțiune excelentă pentru o cină rapidă și ușoară, plină de arome. Această rețetă îmbină simplitatea preparării cu gustul intens, oferind o variantă sănătoasă și cu puține […]
Personal, imi place mai mult curcanul decat puiul. O sa fac si eu curcan umplut.