Curcan umplut

Printeaza

Curcan umplut

Curcan umplut

Ingrediente:

  • un curcan de 3 kg
  • 250 g slănină
  • două linguri de untură
  • o linguriţă de salvie uscată
  • o lămâie
  • 6 mere
  • doi căţei de usturoi
  • o lingură de miere de albine
  • 150 ml bere
  • 50 g sare
  • 5 g piper

Preparare:

Se curăţă curcanul, se spală, iar pulpele şi pieptul se împănează cu slănină. Pe dinăuntru se tapetează cu sare, piper şi salvie mărunţită bine. Se umple cu două mere, o lămâie şi doi căţei de usturoi.

Curcanul se aşază în tavă, se unge cu untură, se toarnă un pahar cu 250 ml apă şi se bagă la cuptor, unde se ţine la foc mic aproximativ două ore şi jumătate.

In ultima jumătate de oră se unge periodic cu berea amestecată cu mierea de albine. Merele rămase se curăţă, se taie în felii şi se aşază în jurul curcanului. Mâncarea este gata atunci când carnea rumenită uniform se pătrunde uşor cu furculiţa.

Curcan umplut

Curcan umplut.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Personal, imi place mai mult curcanul decat puiul. O sa fac si eu curcan umplut.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.